GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarı ve Teklifleri münasebetiyle
Yasama Yılı:2
Birleşim:27
Tarih:25.11.2016

CEYHUN İRGİL (Bursa) - Sayın Başkanım, teşekkür ederim.

Sayın Bakanım, iyi sabahlar.

Dün aslında sormuştum bu soruları ama siz değil de başka bir bakan olunca doğal olarak sorulara hiç yanıt vermedi.

Benim çok somut birkaç sorum var özellikle bu şubat atamasıyla ilgili çünkü toplumun sorusu bu, onlar adına yansıtıyorum; binlerce soru geliyor bu konuda. Net olarak öğrenmek istiyoruz: Şubat ayında atama olacak mı? Bu kadar.

Daha önce söz verildiği gibi şubat ayına kadar, atama yapılacaksa, ek atama var mı? Yapılmayacaksa şubat ayındaki atamanın sayısı ne kadar olacak? Önünde bir engel varsa -Maliye gibi, olabilir- bu atama yapılmayacaksa insanlar bunu açık ve net olarak öğrenmek istiyor çünkü topluma bu açıklanmalı. İnsanların umutları ve çaresizliği suistimal edilmemeli çünkü bu insanlar ona göre planlarını yapmak istiyorlar, ona göre hayatlarını kurmak istiyorlar, ona göre evliliklerini planlamak istiyorlar, ona göre belki başka işe girmek istiyorlar.

Teşekkür ederim.

BAŞKAN - Teşekkür ediyorum.