GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Şehitlere Allah'tan rahmet dilediğine, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'ne ve Avrupa Birliği mücadelesinde, medeni dünyanın bir parçası olma mücadelesinde politikalarının dostları çoğaltıp hasımları azaltmak olduğuna ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:27
Tarih:25.11.2016

MEHMET NACİ BOSTANCI (Amasya) - Sayın Başkan, teşekkür ediyorum.

Bugün ebedî âleme gönderdiğimiz şehitlerimize bir kez daha buradan Allah'tan rahmet diliyorum, mekânları cennet olsun.

Bugün, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü. Bu konudaki siyasi hassasiyetimiz sadece lafla değil aynı zamanda pratikle ve hukukla on dört yıllık AK PARTİ iktidarında tescil edilmiştir.

Şiddet meselesi esasen insanlığın en karanlık yanlarından birisidir ve şiddete karşı mücadele klişe hükümlerle, sloganlarla çözülemeyecek kadar derindir. Kadına karşı şiddet dediğimiz hadise genel manada bir problem çözme yöntemi olarak şiddete müracaatı destekleyen kültürel, toplumsal normlarla yakından bağlantılıdır. Bunun bir tarafı gelişmişlikle alakalıdır, diğer tarafı ise egemen değerlerle ilişkilidir. İktidarı, muhalefeti, sivil toplumu, herkesin önce genel manada bir problem çözme yöntemi olarak şiddete müracaat etmekle mücadele etmesi ve bunun bir parçası olarak da elbette çok acı örneklerini gördüğümüz kadına şiddete karşı bir dayanışma içinde bulunması gerekir. Bu konudaki hassasiyetimizi, bu vesileyle, bir kez daha ifade ediyorum.

Türkiye, Osmanlı İmparatorluğu'ndan bu yana medeni dünyanın bir parçası olmak için mücadele veriyor iki yüz yıldır. Bu mücadeleyi verirken zaman zaman Avrupalı dostlarımız oldu; Avrupa'nın içinden çok çeşitli nedenlerle bize karşı çıkan, engellemeye çalışan, Türkiye'nin bu medeni dünyanın ortağı olma mücadelesine bloke koyan çevreler de oldu. Bunu anlayabiliyoruz çünkü Avrupa dediğimizde blok bir yapıdan bahsetmiyoruz.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Lütfen bir dakikada tamamlayın siz de Sayın Bostancı.

MEHMET NACİ BOSTANCI (Amasya) - Bir tarafıyla, o medeni değerleri sürekli yücelten ve bunu politik çıkarların bir aracı olarak görmeyen, medeni bir dünya için kendisi de mücadele eden bir Avrupa var; diğer taraftan da kültürel ırkçılıkla, ırkçılıkla, çıkarlarla, İslamofobiyle, yabancı düşmanlığıyla yüz yüze olan ve bunlara prim veren bir Avrupa var.

Biz Avrupalı dostlarımızın, Türkiye'nin bu medeni dünyanın bir parçası olmak için ettiği mücadelenin ve bu çerçevede Avrupa Birliğinin üyesi olmak için yürüttüğü kaç yıllık mücadelenin desteklenmesi istikametinde çaba göstermelerini ve kendi içlerindeki bu tür bloke edici, engelleyici, kültürel ırkçılığın göstergeleri olarak öne çıkıcı, İslamofobi ve yabancı düşmanlığı şeklinde tezahür eden politikalarla mücadele etmelerini de buradan ifade etmek istiyorum.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Teşekkür ediyorum Sayın Bostancı.

MEHMET NACİ BOSTANCI (Amasya) - Avrupa mücadelemizde de, Avrupa Birliği mücadelemizde de, medeni dünyanın bir parçası olma mücadelemizde de dostlarımızı çoğaltmak, hasımlarımızı azaltmak bizim politikamızdır.

Teşekkür ediyorum.

BAŞKAN - Teşekkür ediyoruz.