| Konu: | Askerî hastanelerin Sağlık Bakanlığına devri ve devlet hastaneleri olarak hizmet vermeye başlamasının halk tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandığına ve Korkut Özal'a Allah'tan rahmet dilediğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 15 |
| Tarih: | 02.11.2016 |
İBRAHİM AYDEMİR (Erzurum) - Başkanım, teşekkür ediyorum.
Askerî hastanelerin Sağlık Bakanlığına devri ve devlet hastaneleri olarak hizmet vermeye başlaması halkımız tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır. Erzurum'da bulunan Mareşal Çakmak Hastanesinin devlet hastanesi olarak hizmetine devam etmesi, eşitlik adına da önemli bir açılım olarak kabul görmüştür. Sağlık alanında reform düzeyinde dönüşüm başlatan ve bu atılımla ülkemizi marka ülke hâline getiren Hükûmetimize ve Sayın Bakanımız Recep Akdağ'a bu vesileyle minnettarlığımızı kaydetmek isterim.
Sağlıkta gerçekleştirilen birinci dönüşümle Türkiye'de çağdaş sağlık hizmetleri adına ilkleri hayata geçiren Hükûmetimizin 2017'de sağlıkta dönüşüm ikinci fazının başlamasına yönelik müjdesi, tüm ülkede olduğu gibi ilimiz ve bölgemizde büyük bir sevinç ve memnuniyet doğurmuştur, medyunuşükranız.
Bu vesileyle Erzurum eski milletvekili, nitelik abidesi bir ismi Korkut Özal'ı kaybetmenin hüznünü yaşadığımızı ifadeyle kendisine Cenab-ı Hak'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum.
Çok teşekkür ediyorum.
BAŞKAN - Teşekkür ederim.