GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: İstanbul Milletvekili Mehmet Muş'un Halkların Demokratik Partisi Hakkâri Milletvekili Selma Irmak'la ilgili bazı ifadelerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:12
Tarih:26.10.2016

İDRİS BALUKEN (Diyarbakır) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Bir önceki oturumda AKP grup başkan vekili kürsüden Hakkâri Milletvekilimiz Selma Irmak'a atfen bazı sosyal medya paylaşımlarını ifade etti. Ben verilen arada Hakkâri Milletvekilimize ulaştım, kesinlikle Hakkâri Milletvekilimizin, sayın grup başkan vekilinin belirttiği şekilde ifade ettiği sosyal medya paylaşımı söz konusu değildir. Kendisi bunu kanıtlamakla yükümlüdür, kanıtlamazsa müfteri pozisyonuna düşecektir.

Şunu da ifade edeyim: Yani eğer kantonal sistemi bir idari sistem olarak biz savunmuş olsaydık bunu çok rahatlıkla her yerde de ifade ederdik. Kantonal sistem de mevcut idari sistemlerden biridir. İsviçre'nin kantonal sistemle yönetildiğini ve Türkiye'yle İsviçre arasındaki millî gelir, kişi başına düşen millî gelir, kalkınma düzeyi ve demokrasi düzeyini kıyaslarsak herhâlde AKP'nin kantonal sistem üzerinden kriminalize etmeye çalışma çabalarının ne kadar anlamsız olduğunu görme şansımız olur.

Şöyle de bir ironi oldu: Selma Irmak'a ulaştığım anda Diyarbakır'da Selma Irmak polis saldırısı altındaydı. Selma Irmak, Besime Konca, Grup Başkan Vekilimiz Çağlar Demirel, Leyla Birlik ve Ferhat Encu arkadaşlarımız biraz önce, benim telefonla aradığım saatlerde yine darp edilecek şekilde acımasız bir polis saldırısıyla karşı karşıya geldiler. Bu da AKP'nin yalan ve baskı imparatorluğunun aslında ne kadar zavallı ve âciz durumda olduğunu gösteriyor.

Teşekkür ederim.