| Konu: | Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu Tasarısı münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 9 |
| Tarih: | 19.10.2016 |
MUSTAFA MİT (Ankara) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; görüşülmekte olan 418 sıra sayılı Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu Tasarısı'nın 1'inci maddesi hakkında Milliyetçi Hareket Partisinin görüşlerini anlatmak üzere söz almış bulunuyorum. Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.
Değerli milletvekilleri, sözlerime başlamadan önce, 19 Ekim 2003 tarihinde rahmetirahmana kavuşan Aliya İzzetbegoviç'i ölüm yıl dönümü münasebetiyle rahmetle anıyorum.
Büyük devlet adamı, filozof, hukukçu ve Bosna-Hersek Cumhuriyeti'nin 1'inci Cumhurbaşkanı Aliya, tarihteki hak ettiği yeri almıştır. Günümüze uygun düşen şu sözlerini ibretle dikkatinize sunmak istiyorum: "Ben dindarlığımı annemin dindarlığına borçluyum. Yani, orta yolu gösteren geleneksel İslam'a borçluyum. Din hurafeleri yok etmezse hurafeler dini yok eder. Bir kelimeyi hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın: 'Devlet.' Devletin ne kadar önemli olduğunu hepimiz idrak etmekteyiz. Devletsiz bir millet boşluğa düşer, rüzgârda savrulup gider."
Nitekim, rahmetli Başbuğ'umuz Alparslan Türkeş de bunu "Dalından kopan yaprağın akıbetini rüzgâr tayin eder." şeklinde ifade ederek, binlerce yıllık devlet geleneğimizden koptuğumuzda akıbetimizi işaret etmektedir. Her ikisini de minnetle ve rahmetle anıyorum.
Değerli milletvekilleri, görüşülmekte olan yasa tasarısı 1971 tarihli 1447 sayılı Ticari İşletme Rehni Kanunu'nu yürürlükten kaldırmaktadır. Tasarıyla, günümüz şartları dikkate alınarak teslimsiz taşınır rehin hakkının güvence olarak yaygınlaştırılması, bu rehine konu taşınırların kapsamının genişletilmesi, taşınır rehininin sicile kaydı ve bu sicilin alenileştirilmesi ile rehinin paraya çevrilmesinde alternatif yolların sunulması suretiyle finansmana erişim kolaylaştırılmaktadır. Diğer taraftan, tasarı, rehin karşılığı kredi verilecek kuruluşları genişleterek bankalara ilaveten genel anlamda finans kuruluşları ile özel veya kamu kurumu niteliğindeki kredi kefalet kuruluşlarını da kapsamaktadır.
Genel gerekçede anlaşıldığı gibi, günümüzün ihtiyaçları için getirilen tasarının asıl amacı, KOBİ'lere, esnaf ve tacirin kaynak sıkıntısına çözüm arayışı olduğudur. Bu cümleden hareketle, gözetilen faydaya, hasılaya yönelik olarak ekonomik, sosyal ve toplumsal önemleri açısından KOBİ'lerin finansman sıkıntısını aşabilmeleri için ilave destek ve teşviklerin de beraber düşünülmesi ve uygulanmaya konulması gerekmektedir. Bu eksikliğin acilen giderilmesi gerektiğine inanıyoruz.
KOBİ'lerin ekonomideki yeri, toplumsal etkileri dikkate alındığında, genelde finans sektörünü önceleyen finans sisteminde KOBİ'lerin pozitif ayrımcılığa tabi tutulması çalışma hayatımızın istikrara kavuşması açısından çok önemlidir.
Bu kapsamda, Kredi Garanti Fonu'nun bu maksadı da içerecek şekilde yeniden tanımlanması, olmuyorsa bu kesime yönelik Kredi Garanti Fonu oluşturulması, mikro işletmelerin sıkıntılarının giderilmesinde pozitif rol oynayacaktır. Bu noktada, Halk Bankasının öncü ve eğitimci rol üstlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Geniş bir kesimin finansman kuruluşu olması hasebiyle Halk Bankasının özelleştirme tartışmalarından çıkarılması veya Halk Bankasının bu kesimin meslek kuruluşlarının birliğine devredilerek özelleştirilmesi suretiyle özerk hâle getirilmesi sosyal bir proje olacaktır.
Değerli milletvekilleri, itirazlarımızın, ikazlarımızın yegâne sebebi milletin menfaatine milletin ihtiyacını karşılamaktır. Yaptığımız itiraz ve ikazlar bu kapsamdadır. Yapılan birçok yanlışlığı dikkate almayanlar, ikaz ve itirazlarımızın ne kadar haklı olduğunu uygulamada görmektedirler.
Bizim için doğruya doğru, yanlışa yanlış demek hem ahlaki bir vazife hem de şahsi bir erdemdir diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. (MHP ve CHP sıralarından alkışlar)
BAŞKAN - Teşekkür ederim Sayın Mit.