Konu: | Halkın hür iradesine, demokrasiye, insanlığa yöneltilmiş olan darbe girişimcilerini kınadığına ve Parlamentodaki tüm siyasi partileri, neler yapılması gerektiğiyle ilgili ortak bir fikir ve irade oluşturma konusunda çaba göstermeye davet ettiğine ilişkin açıklaması |
Yasama Yılı: | 1 |
Birleşim: | 115 |
Tarih: | 19.07.2016 |
OSMAN BAYDEMİR (Şanlıurfa) - Sayın Başkan, saygıdeğer milletvekilleri; bir kez daha halkın hür iradesine, demokrasiye, aslında insanlığa yöneltilmiş olan darbe, darbe suçu ve girişimcilerini kınıyoruz. Özü itibarıyla, hedeflenen, hepimizin birlikte yaşam arzusu, birlikte yaşam duygusudur.
Bu vesileyle bir kez daha, Parlamento ve Parlamento içerisinde bulunan bütün siyasi partileri, özellikle bu son bir yıllık zaman dilimi içerisinde, Türkiye'nin darbe sürecine giden yolların yapı taşlarının döşenmesi sürecinde kendi sorumluluklarını görmeleri ve bir daha böylesi bir hastalığın nüksetmemesi için neler yapılması gerektiği konusunda bir fikir, bir ortak irade oluşturma konusunda çaba göstermeye davet ediyorum.
Bu vesileyle, yaşasın demokrasi, yasasın özgürlük, yaşasın barış, yaşasın birlikte yaşamak!