GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz'ün sataşma nedeniyle yaptığı konuşması sırasında Halkların Demokratik Partisine sataşması nedeniyle konuşması
Yasama Yılı:1
Birleşim:88
Tarih:11.05.2016

İDRİS BALUKEN (Diyarbakır) - Teşekkür ederim.

Sayın Başkan, en son Sayın Erdoğan ve Sayın Davutoğlu arasındaki çelişkilerden bu kürsüden bahsettiğimde Sayın Naci Bostancı tam da sizin yerinizde oturuyordu ve yerinden söz alarak "Buradan size ekmek çıkmaz, Sayın Baluken iki zeytinle ziyafet çekmeye çalışıyor." demişti.

İLKNUR İNCEÖZ (Aksaray) - Yine çıkmaz.

HİLMİ BİLGİN (Sivas) - Çıkmaz.

İDRİS BALUKEN (Devamla) - Bakın, burada parmak kaldırıp indirmekten siz daha kendi içinizde neler olupbittiğini bile takip edemeyecek bir duruma geldiniz. Oysaki biz aylardır adım adım örülen bu darbenin Hükûmete ve Başbakana uzanabileceğini defalarca bu kürsüden ifade ettik.

AHMET YILDIRIM (Muş) - Hükûmet nerede hocam, Hükûmet?

İDRİS BALUKEN (Devamla) - Meclis tutanaklarına bakın, hepsini siz buradan görürsünüz. Vallahi, her bir hoca gidiyor, sanırım Sayın Bostancı da, Naci Hoca da yakında bu darbeden dolayı gidebilir. O nedenle, size de tavsiyem, böyle keskin bir şekilde karşı duruş yerine, içeriğiyle doldurulmuş siyasal cevaplar vermenizdir.

Tabii ki CHP grup başkan vekilinin Hükûmeti araması son derece normaldir. Ben kendisine bir ipucu vereyim: Şu anda Kabinenin çoğu üyesini Ankara'daki berber salonlarına gittiğinizde bulabilirsiniz. (CHP sıralarından gülüşmeler) Bir bıyık bırakma yarışı var; sanırım o, mevcut bakanlık işlerinden daha öncelikli olarak şu anda bakanların gündeminde.

O nedenle, önümüzdeki günlerde bu siyasal yansımaları daha fazla bir şekilde bu kürsüden tartışmaya devam edeceğiz. Sizler de dediğim gibi, içeriği doldurulmuş siyasal cevaplarla gelirseniz muhalefet olarak seviniriz.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum. (HDP sıralarından alkışlar)