| Konu: | Amasya Milletvekili Mehmet Naci Bostancı'nın sataşma nedeniyle yaptığı konuşması sırasında Cumhuriyet Halk Partisine sataşması nedeniyle konuşması |
| Yasama Yılı: | 1 |
| Birleşim: | 67 |
| Tarih: | 05.04.2016 |
ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) - Arkadaşlar, ne kadar doğru sözler söyledi aslında Grup Başkan Vekili yani buraya çıkıp da konuşmama dahi gerek yok. Diyor ki Adalet ve Kalkınma Partisinin Grup Başkan Vekili: "Bizim işlerimizi görürken, bizim istediğimiz işleri yaparken çok meşruydular, ne zaman ki bizim damarımıza dokundular 17-25 Aralıkta, işte o zaman meşru olma zeminini kaybettiler." Çok açık ve net söylüyor. Bundan dolayı kendisine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu bir.
İki: "O zamana kadar onların kollayıcısı elbette ki devlet olarak bizdik ama ondan sonra susamazdık çünkü damarımıza dokundular, bizim yaptığımız her şeyi ifşa etme durumunda kaldılar; en iyi onlar biliyordu çünkü onlarla iç içeydik. Siz bilemezsiniz, onlar biliyordu, onlarla iç içeydik, onun için en iyi onlar anlattılar. O yüzden ki -paralel yapıda- ben bu savcının arkasındayım, ben bu savcının yanındayım." diyen Sayın Tayyip Erdoğan meşru olduğu dönemde onun arkasındaydı ve kendi hükûmetinin yaptırmak istediklerini yaptırıyordu, bugün ise meşru saymadıkları dönem ucu kendilerine dokunan dönemdir, bu kadar açık ve nettir.
Gelelim bizimle ilgili konuya. Biz ne paralel yapıyla ne terör örgütleriyle kol kola gireriz. Habur Sınır Kapısı'nda milletin savcısını ve hâkimini oturtup da Kalaşnikoflarla aldırdığınız terör örgütlerinin mensupları askerlerimizi öldürüyor, kafanızı kaldıracak hâliniz yok. Kim kol koladır? Sizi millet de biliyor, biz de biliyoruz. (CHP sıralarından alkışlar)