| Konu: | Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan Abdülaziz Yural, Şehmuz Dursun ve Eyüp Ergen'in kim tarafından katledildiğini ve tedavi edilen IŞİD'çiler hakkında hangi adli sürecin işletildiğini öğrenmek istediğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 1 |
| Birleşim: | 50 |
| Tarih: | 02.03.2016 |
İDRİS BALUKEN (Diyarbakır) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.
Sayın Başkan, Sayın Sağlık Bakanına çok net bir soru sordum: Abdülaziz Yural, Şeyhmus Dursun ve Eyüp Ergen kim tarafından katledildi? Siz kürsüde de bunu dile getirdiniz. Bu söylediklerinize eğer güveniyorsanız, kanaat getiriyorsanız buyurun gidelim, her 3'ünün ailesini ziyaret edip kendilerinden bir dinleyelim.
Şimdi, bütün sıkışmalarda olduğu gibi, Ankara'nın göbeğinde, Genelkurmayın 50 metre ötesinde, Başbakanlığın 500 metre ötesinde bomba patladığında çıkıp yirmi dört saat içerisinde Başbakan ve Cumhurbaşkanı bütün dünya kamuoyuna yanlış bilgiler verdiğinde nasıl ki bir taziye gündemine sığındılarsa Sayın Bakan da benim soruma cevap vermek yerine yine aynı yola başvurdu, yine bir taziye gündemine sığındı. Ben hiç oraya girmeyeceğim.
ORHAN DELİGÖZ (Erzurum) - Sayın Baluken, yanlış bilgi değildi. Adam o isimle girmiş, neresi yanlış? Aynı şahıs. Tutturdunuz yanlış diye. Yüzde yüz doğru bilgiler.
İDRİS BALUKEN (Diyarbakır) - Biz ölümler arasında ayrım yapmıyoruz, bütün ölümlerin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Ankara'da yaşamını yitiren, katledilen bütün ailelerin taziyelerine gitmeye de hazırız.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
ABDÜLKADİR YÜKSEL (Gaziantep) - Niye gitmedin şimdiye kadar?
İDRİS BALUKEN (Diyarbakır) - Bir toparlayayım Sayın Başkanım.
BAŞKAN - Artı bir dakika.
İDRİS BALUKEN (Diyarbakır) - Sayın Bakan da Cizre'deki vahşet bodrumlarında katledilen ailelerin taziyesine gidip gitmemesi meselesini kendisine sorsun.
ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU (Erzurum) - Onlar aile değildi, her birisi ayrı bireylerdi, nerede aile vardı Cizre'deki çukurda? Her birisi tek bireydi ya, soyadları bile tutmuyor Baluken.
İDRİS BALUKEN (Diyarbakır) - Şimdi, buradan bir şey çıkmaz. Bizim söylediğimiz son derece nettir. Bu katledilen sağlık emekçileriyle ilgili ve Cizre'deki vahşet bodrumuyla ilgili sorumluluğundan eğer çekinmiyorsa birlikte bölgeye gidip bu olayı açığa çıkaralım diyoruz.
Diğer taraftan, Sayın Levent Gök'ün sorduğu soruyu tamamlama açısından söylüyorum, belli ki IŞİD'ciler Türkiye'de tedavi edilmiş. Şunu merak ediyorum: Yani, bu tedavi edilen IŞİD'ciler hakkında hangi adli süreç işletilmiş, hangi tahkikat yapılmış? Herhangi biri tutuklanmış mı? Cezaevinde olan herhangi bir IŞİD'li var mı?
Teşekkür ederim Sayın Başkanım.