GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Ülkemizin kalkınabilmesi için yer altı ve yer üstü kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:1
Birleşim:43
Tarih:24.02.2016

FARUK ÇATUROĞLU (Zonguldak) - Sayın Başkan, ülkemizin kalkınabilmesi için yer altı ve yer üstü kaynaklarımızın etkin ve verimli bir şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Ancak, bu konuda uluslararası bir dayatmayla karşı karşıyayız.

Altın, gümüş, bakır gibi madenlerinizi işletmeyeceksiniz. Hidroelektrik, nükleer santral, termik santral yapmayacaksınız. Elektrikler kesildiğinde de "Nerede bu devlet, nerede bu millet?" diyeceksiniz ve ülkemizin de kalkınmasının önüne engel koyacaksınız. Ağaç kesildiğinde eğer orada maden yoksa hiçbir etki, bir eylem yapmayacaksınız, sadece madenler işletildiğinde bunu yapacaksınız; bu, çok yaman bir çelişkidir ama ülkemiz bu badireleri atlatacak, kalkınacaktır.

Saygılar sunuyorum.