| Konu: | TBMM Başkan Vekili Pervin Buldan'a görevinde başarılar dilediğine ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin bazı yerleşim yerlerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle eğitime devam edemeyen öğrencilerin durumuna ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 1 |
| Birleşim: | 17 |
| Tarih: | 22.12.2015 |
CEYHUN İRGİL (Bursa) - Sayın Başkan, teşekkür ederim.
Ayrıca yeni görevinizi de kutlarım, başarılar dilerim.
OECD'nin 2015 Mart ayında açıkladığı bir raporda Türkiye, okula devamsızlık sıralamasında dünya 1'incisi olmuştu. Biliyorsunuz, güneydoğuda çocuklar kırk gündür eğitim alamıyorlar. Birkaç gün önce Millî Eğitim Bakanlığı bu süreçte güvenlik güçleri açısından yirmi güne daha ihtiyaç olduğunu açıkladı. Peki, daha sonra ne olacak? Operasyonlar başlamadan önce gerekli tedbirler alınmadı. Şimdi, sınavlara giremeyen ve eğitim alamayan bu çocuklar için telafi dersleri, hafta sonu kursları düşünülüyor. Hadi bunu hallettiniz diyelim ama bombalanan, kurşunlanan evlerde yaşayan çocukların psikolojisi nasıl telafi edilecek?
Aslında ben Sayın Bakana -biraz önce oturuyordu- onu sormak için bu sözü almıştım fakat Sayın Bakan gittiğine göre, zannederim daha önceki sorularımız gibi bu da havada kalacak.
Teşekkür ederim.