GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Artvin Cerattepe'de açılmak istenen maden ocağı nedeniyle ağaçların kesilmesinin hukuk dışı bir uygulamada olduğuna ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:1
Birleşim:6
Tarih:09.07.2015

UĞUR BAYRAKTUTAN (Artvin) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Sayın Başkan, Artvin'de bir cinayet var. Bugün sabahtan beri Cerattepe'de çıkartılmak istenen bir maden mücadelesine karşı, sabahın köründe jandarma ile maden şirketinin yetkilileri ve orman kesim bölge müdürlüğünün... Öyle diyorum çünkü Orman Bölge Müdürlüğünün ormanı koruması lazım ama Artvin'de ormanı kesmek için iki aydır mücadele ediyor. İnsanlar ağaçlar altında nöbet bekliyorlar geceleri. Bugün sabahtan jandarmayla müdahale durumu var. Şu anda halk ile jandarma karşı karşıya. İçişleri Bakanına ulaştım, teşekkür ediyorum Sayın Bakana ama benim Artvinli hemşerim Faruk Çelik'e ulaşamıyorum. Buradan belki beni dinler, bana randevu verir, Artvin'de bir tek insanın burnu kanarsa bu sorumluluğun altından ne ben kalkarım milletvekili olarak ne siyasal iktidar kalkar. Lütfen, Artvin'deki bu cinayeti durdurun, bu hukuk dışı girişime son verin çünkü gelinen noktada üzücü olaylar olacak.

Bir kere daha buradan, yüce Parlamentodan ifade ediyorum, devlet ile halkı karşı karşıya getirmeyin. Bir adama, bir şirketin yetkilisine Artvin'i teslim etmeyin. Yazıklar olsun, lütfen yapmayın bunu diyorum. Yüce Parlamentodan, Atatürk'ün Parlamentosundan Artvinlilerin çığlığı olarak bunu haykırmak istiyorum.

Gerçekten olağanüstü bir durum var. Artvin tarihinde yaşamadığı...

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)