| Konu: | BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİYLE İLGİLİ KANUNUN BİR AN ÖNCE ÇIKARILMASI İÇİN ŞEHİTLER OLSA DA ÇALIŞMALARA DEVAM EDİLMESİNİN MANTIĞINI ANLAYAMADIĞINA İLİŞKİN |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 21 |
| Tarih: | 11.11.2012 |
GÜRKUT ACAR (Antalya) - Teşekkür ederim.
Sayın Başkan, biraz önce konuşamadım.
Ben arkadaşlara şunu sormak istiyorum, AKP Grubuna: Acaba, burada çalışmalara ara vererek koyacağımız toplu bir tavır, Büyük Millet Meclisinin Türkiye'deki tümüyle, bütün düşüncede ve siyasi partilerle birlikte koyacağı bir tavır olmayacak mıdır? Böyle bir tavırdan Türkiye Büyük Millet Meclisi neden kaçınmaktadır? Bu kanundaki acele nedir? Kamuoyunda tartışılmadan kabul edildi, hiçbir sivil toplum kuruluşunun fikri alınmadı, oldubittiye mi getirilmek isteniyor, bundan mı korkuyor yani AKP Grubu? Bunu merak ediyorum.
Yani 1.582 belediyeyi kapatıyoruz, 16.082 köyün tüzel kişiliğine son veriyoruz; kamuoyunda tartışılmadı. "Birdenbire olsun bitsin, bir an önce gitsin, pazar günü de, pazartesi de çalışalım, şehitler olsa gene çalışalım." Bu anlayışı mantığıma sığdıramıyorum. Lütfen, AKP'li arkadaşlar, Adalet ve Kalkınma Partisinden bu konuda anlayış bekliyorum.
Teşekkür ediyorum.