GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi münasebetiyle
Yasama Yılı:4
Birleşim:124
Tarih:09.08.2026

GÖKHAN GÜNAYDIN (İstanbul) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Değerli milletvekilleri, evet, er gaziler, şehit ve şehit ailelerine ilişkin, onların haklarına, yararlarına ilişkin 9 maddelik bir kanun teklifinin görüşmelerini tamamladık.

Yeni Parti olarak bu dönemde verdiğimiz ilk kanun teklifi gazilerimize, şehitlerimize ve şehit yakınlarımıza ilişkin 19 maddelik bir kanun teklifidir. Bu kanun teklifini ilgili derneklerle, ilgili arkadaşlarla uzun toplantılar sonrasında oluşturduk; onların taleplerini dile getirdik. Biz bugün bu 19 maddelik kanun teklifimizden ancak bir kısmının karşılanabildiği bir kanun teklifinin Meclisten geçtiğine tanık olduk. Bu yalnızca bizim eleştirimiz değildir; aynı zamanda, Güvenpark'ta aralıksız eylemlerini sürdüren gazilerimizin ve şehit ailelerimizin de bize ve oraya gitmeye cesaret eden herkese söylediği bir eksikliktir.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Tamamlayın lütfen.

GÖKHAN GÜNAYDIN (İstanbul) - Dolayısıyla bir kere, geçen kanunun, geçmekte olan kanunun bu eksikliklerle malul olduğunun altını çizelim. Buna karşın yine de bir gelişme, bir ilerleme sağlandığını da kaydedelim. Bu çerçevede, Yeni Parti Grubu olarak kanun teklifine "evet" oyu vereceğimizi ifade ediyorum.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, gazilerimize uzun ömür diliyorum. Yakın bir gelecekte ve orta vadede Türkiye'nin şehit vermediği, gazilerimizin uzuvlarını kaybetmediği yeni bir barış dönemine, yeni bir demokrasi dönemine adım atabilme umudumuzu da burada paylaşıyorum.

Genel Kurulu ve sayın milletvekillerini saygıyla selamlıyorum.