GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu:
Yasama Yılı:4
Birleşim:120
Tarih:05.08.2026

ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - Sayın Başkanım, değerli milletvekilleri; dün gece saatlerinde Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve Malatya Milletvekilimiz hakkında savcılık tarafından düzenlenen bir fezlekenin Adalet Bakanlığına yollandığını öğrendik. Hemen hemen birçok milletvekilinin çeşitli sebeplerden dolayı fezlekeleri var. Takdir edersiniz ki bu fezlekeleri danışmanlarımız bile dilekçeyle almak istediği zaman Karma Komisyon bizlere vermiyor ama dün, özellikle basının bir bölümü daha Karma Komisyona gelmemiş fezlekeyle ilgili, içeriğiyle ilgili masumiyet karinesini, Anayasa'yı, Meclis İçtüzüğünü hiçe sayarak yayınlar yaptı, açıklamalar yaptı ve fezlekeyi gördü.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Buyurun.

ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - Bu, öncelikle Parlamentonun hukukuna, milletvekilinin hukuki, anayasal durumuna aykırı bir durumdur.

Sizden talebimiz, ara vererek Meclis Başkanıyla bu durumu görüşmeniz, Meclisin bu konuda bir tavır sergilemesi ve tüm Grup Başkan Vekillerinin de bu konuda bir görüş vermesidir. Bakın, Anayasa'yı, İç Tüzük'ü bir kez bir kenara bırakırsak bu işin önünü alamayız. Bir kez daha söylüyorum: Birçok milletvekilinin fezlekesi var. Bu fezlekeyi ben gidip alamıyorum, ben göremiyorum, görmemem de lazım ancak kendisi gidip alıp inceleyebiliyor ama daha buraya gelmeyen bir fezlekeyle dün tüm ülke tanıştı. O yüzden, sizden talebimiz, Meclis Başkanıyla bu konuyu görüşerek bir duruş sergilemeniz.

Teşekkür ediyorum.