| Konu: | |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 120 |
| Tarih: | 05.08.2026 |
UĞUR POYRAZ (Antalya) - Şimdi, Sayın Başkanım, öncelikle sayın hatip konuşurken tekrar kameradan alt yazıya baktım, sayın hatip Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili. Yani cumhuriyeti, üniter yapıyı ve millî devlet ilkesini benimsemesi gereken, benimsemiş olması ve içselleştirmesi gereken, cumhuriyetle yaşıt partinin milletvekili. Cumhuriyetle yaşıt partinin milletvekili "PKK'nın fes olmasından neden rahatsızlık duyuyorsunuz?" dedi? Bir kere, bu PKK sözde hukuki bir organizasyon mudur ki kendini feshetsin? şirket midir, tüzel kişilik midir? Hukuki bir yapı mıdır ki kendini feshedin bir anlamı vardır.
İki: PKK terör örgütünün bütün yöneticileri, PKK terör örgütü yöneticisi sıfatıyla aylardır röportaj veriyorlar. Aynı fesih bildiriminde, Türkiye Cumhuriyeti devletinin tapu senedi Lozan'a ilişkin ettikleri laflar ağırına gitmemiş midir?
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Tamamlayın lütfen.
UĞUR POYRAZ (Antalya) - Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Cumhuriyeti devletinin hükûmetlerini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, İçişleri Bakanlığını, Adalet Bakanlığını, bugüne kadarki hükûmetleri sözde fesih bildirimiyle Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilinin atıf yaptığı PKK terör örgütünün fesih bildiriminde soykırımla, asimilasyonla itham etmelerinden dolayı hiç mi rahatsız değildir, hiç mi bunları dikkate almamaktadır? O sakin ve huzurlu ses tonuyla ne diyor: "Devletin bölünme paranoyası." Bu kendisinin şahsının paranoyasıdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti bölünmez bütünlüğüyle kurulduğu günden bugüne kadar ve bundan sonra da sonsuza kadar yaşayacaktır. Ne bir terör örgütü ne bir terörist ne de bir terör seviciden korkacak ve paranoya duyacak bir vatandaş yoktur bu topraklarda Sayın Hatip dışında. (İYİ Parti sıralarından alkışlar)