| Konu: | |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 45 |
| Tarih: | 08.01.2026 |
SEMRA ÇAĞLAR GÖKALP (Bitlis) - Teşekkürler Sayın Başkan.
Birkaç gündür Suriye'nin Halep kentinde Şeyh Maksud ve Eşrefiye Mahallelerinde yaşayan Kürt halkı IŞİD artığı çetelerin sistematik saldırılarıyla karşı karşıyadır. Bu saldırılar tesadüf değildir; hedeflidir, organize edilmiştir ve göz göre göre sürdürülmektedir. Bu çetelere hami olanlar ve garantörler kime kefil olduklarını görmek istiyorlarsa Şeyh Maksud'da ve Eşrefiye'de sürdürülen katliam girişimine baksınlar.
Halep'te 1.200 Ezidi Kürt ailesi yaşamaktadır. Yüz yılın en kanlı katliamlarından birini yaşamış bu halkın bugün karşı karşıya olduğu tehlike de size bir şey ifade etmiyorsa insanlığa dair hiçbir şey ifade etmiyor demektir. On gün içinde Şam'ı hazır tepside bu çetelere teslim eden her aktör, bugün Halep'te işlenen insanlık suçunun doğrudan ortağıdır.
Kürt halkı, yaşadığı hiçbir coğrafyada direnmeden tek bir çakıl taşını dahi elde etmemiştir. O yüzden herkes şunu bilmelidir: Kürtler ağlamaz, Kürtler direnir ve direnmeye devam edecektir.