GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2024 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin 3'üncü Tur Görüşmeleri münasebetiyle
Yasama Yılı:4
Birleşim:29
Tarih:11.12.2025

BURCUGÜL ÇUBUK (İzmir) - Teşekkürler.

İlk olarak, Ticaret Bakanına, o çok övdüğü OSB'lerden birinin önünde, İzmir'de direnen Digel Tekstil işçisi kadınların, fabrika önünde direnen Temel Conta işçisi kadınların taciz ve mobbinge karşı direndiğini hatırlatmak ve sözlerine kanmadığımızı söylemek istiyorum.

Sorularımsa Yaşar Güler'e: Türkiye toprakları dışında Türkiye'nin kaç adet askerî misyonu vardır? Bunların kaç tanesi BM kararı ya da uluslararası davetle olmuştur? Bakanlığınızın bütçe kullanımında özel sektöre transfer edilen kaynak ne kadardır? MSB'nin en çok iş hacmine sahip olduğu 5 şirket hangileridir? Birçok şehirde güvenlik gerekçesiyle uygulanan yayla ve mera yasaklarının kaldırılması için Bakanlığınızın atması gereken adımlar nelerdir? Gerekli düzenlemeleri yapmak için bir çalışmanız ve takviminiz var mı? Birçok şehirde kontrol noktalarının sıklığı ve askerlerin vatandaşa yaptığı müdahale bölge halkı için eziyete dönüşmüş durumda; kontrol noktalarını azaltmak konusunda bir çalışma yapacak mısınız? Türkiye'nin sınır bölgelerindeki kara mayınlarının temizlenmesi için bir çalışmanız var mı? Bu alanda çalışma yapan uluslararası kuruluşlarla iş birliği yapıyor musunuz?

Son söz olarak, yaşasın halkların barışı!