GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Birleşimi yöneten Başkan Vekili Pervin Buldan’ın yoklamayla ilgili takdirine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:4
Birleşim:29
Tarih:11.12.2025

ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - Sayın Başkanım, yoklamayla ilgili takdirinize tabii ki saygı duyuyoruz Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak.

Biz, burada salt bir muhalefet yapmak için sabah 11.00'de yoklamayla açın demiyoruz. Burada bir bütçe görüşmesi var, 86 milyonun kaderini etkileyen bir görüşme; iktidar bir zahmet uyansın, saat 11.00'de burada olsun diyoruz. Bugün herkes görüyor ki burada çoğunluk yok. Neden gelmiyorlar?

Bakın, Meclisi açtınız, daha yoklama vermeden Bakana yoklama veriyorlar. Neden? (CHP sıralarından alkışlar) Sıraya giriyorlar, Bakana "Hoş geldin." "Tebrik ederim." "Buyurun Sayın Bakanım." diyorlar; bu olmaz.

Bakın, bir kez daha söylüyorum: Burası Parlamento, burada bütçe görüşmeleri var; lütfen uykunuzdan bir parça feragat edin, 11.00'de burada olun. Kendinize, bu Parlamentoya saygınız yoksa bari millete saygınız olsun.

Teşekkür ediyorum. (CHP sıralarından alkışlar)