GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu:
Yasama Yılı:4
Birleşim:21
Tarih:25.11.2025

ARSLAN TATAR (Şırnak) - Şırnak sadece dağlarının heybetiyle değil peteklerin altında akan balla da anılıyor. Faraşin Yaylası'nda, Küpeli Dağı'nda, Cudi'nin eteklerinden Namaz Dağı'na kadar Şırnak'ın bütün yaylalarında arılar dolaşıyor. 1.250 kararlı çiftçi, 80 bin kovanla her yıl 700-800 ton altın sarısı bal üretiliyor. Bu bal birçok endemik ve şifalı bitkinin özünü taşıyor. Beytüşşebap'ın meşhur Faraşin balı tadıyla, kokusuyla, şifasıyla dillere destan. Artık o balın coğrafi işareti de bulunmaktadır. Markalaştı, paketlendi, Türkiye'nin dört bir yanına hatta yurt dışına ulaşır oldu. Modern bal dolum tesisi, temel petek üretim ünitesi, arı hastalıkları laboratuvarı, soğuk hava deposu, satış merkeziyle Şırnak balı dünyaya daha güçlü bir şekilde merhaba diyecek.