| Konu: | Ana muhalefete ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 71 |
| Tarih: | 26.03.2025 |
MERYEM GÖKA (Konya) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.
Türkiye gerçek gündeminde emin adımlarla ilerliyor; savunma sanayisinde, diplomaside, ekonomide dünyada söz sahibi bir ülke olma yolunda hız kesmiyor. Ancak ana muhalefet bu yükselişi görmek yerine, kapı kapı dolaşıp Türkiye'yi dünyaya şikâyet etmeyi tercih ediyor.
Muhalefetin boykot çağrısına gelince, yerli ve millîden bu kadar rahatsızlık neden, hayırdır? Gazze'deki soykırım karşısında bu performansınızı göremedik.
Bugün sokakları karıştırarak, yanına marjinal grupları alarak millî iradeye yön verme hevesleri artık eski Türkiye'de kaldı. Türkiye bir hukuk devletidir ve hukukun üstünlüğünü savunmak sokağa çağrı yaparak değil adalete güvenerek olur.
Saraçhane'de Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ailesine edilen ahlaksız hakaretleri de ayrıca lanetliyorum; bu ne ifade özgürlüğüdür ne de siyaset. Yargıya verilecek cevapların yeri sokaklar değil mahkeme salonlarıdır. CHP'yi, kaos siyasetinden vazgeçip sağduyuya davet ediyorum.
Teşekkür ederim.