GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: YENİ YOL Grubu önerisi münasebetiyle
Yasama Yılı:3
Birleşim:60
Tarih:25.02.2025

YENİ YOL GRUBU ADINA ERTUĞRUL KAYA (Gaziantep) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; sizleri YENİ YOL Grubumuz ve DEVA Partisi adına saygıyla selamlıyorum.

Milletimize iktidar eliyle yaşatılan ekonomik kriz ne yazık ki artık vatandaşlarımızın yaşamlarının her alanında; ama istisnasız günlük hayatlarının her alanını olumsuz etkiliyor. Bu krizin etkilediği alanlardan biri de zorunlu trafik sigortası ve kasko sigortası prim tutarlarındaki fahiş fiyat artışları. Yaşanan ekonomik kriz, maalesef artık, vatandaşımızın yapılması zorunlu, yaptırılmadığında ise cezai müeyyideyle karşılaşacağı trafik sigortasını yaptırmaması yönünde vatandaşlarımızı zorlayan bir duruma gelmiş vaziyette. Ceza alma riskini bile -Allah korusun- bir kaza sonrasında çok ciddi maddi kayıpları bile vatandaşlarımız artık bir kenara koyup aracını sigorta yaptırmaktan imtina eder hâle geldi. Vatandaşlarımız artık yiyeceği ekmeğin hesabını yaparken zorunlu trafik sigortası ve beraberinde kasko sigortalarını yaptırmama cihetine hızla sürükleniyor.

Ülkemizde trafiğe kayıtlı 31 milyon 300 bin araç var. Bu rakam bile bu sorunun vatandaşlarımızın ne kadar büyük bir kesimini etkilediğini açıkça ortaya koyuyor. Bakın, sekiz ay öncesinden bir haber: "Her 5 araçtan 1'i sigortasız." Anadolu Ajansı'nın bir diğer haberi: "Trafikteki araçların 23,3 milyonu sigortalı." yani 31 milyon 300 binden çıkarttığımız zaman -tabii, Anadolu Ajansı'nın haber yapma tekniği bir başka- yaklaşık 7 milyon araç sahibi aracını sigorta yaptırmıyor. Diğer bir haber: "Türkiye'de son altı ayda otomobillerdeki sigortasızlık oranı arttı." Diğer bir haber: "Türkiye'de sigortasız otomobil sayısı altı ayda yüzde 20 arttı." Diğer bir haber: "Trafik sigortası olmayan araç sayısı 1,6 milyon arttı." Evet, bu haberler, tabii, artarak devam ediyor.

Değerli arkadaşlar, zorunlu olmasına rağmen, cezai müeyyide olmasına rağmen, aracının bağlanma riskine rağmen araçlarını sigorta ettirmekten vatandaşlarımız artık imtina ediyor. Pekâlâ, sorun sadece bu mu? Sigorta şirketleri de artan işletme maliyetleri ve enflasyon nedeniyle fırlayıp giden araç ve yedek parça maliyetleri nedeniyle tazminat ödememek için işi yokuşa sürüyor; vatandaşa eziyet ediyorlar, hak sahiplerine ödeme yapmamak için âdeta ipe un seriyorlar. Başka ne yapıyor sigorta şirketleri? Hasar ödemelerini geciktiriyorlar. Zorunlu trafik sigortasını yaptırmak isteyen veya yaptırmaya yeltenen vatandaşlarımız toplu bir ödemeyle karşı karşıya bırakılıyorlar. İş yokuşa sürülüyor, taksit yapılmıyor, tek çekim veya nakit ödemeye vatandaşlarımız zorlanıyor. Tabii, sigorta şirketleri ve vatandaşlar arasında aracılık yaparak bu sorunun tam ortasında yer alan sigorta acenteleri de mağdur ediliyor. On binlerce kişiye istihdam sağlayan sigorta acenteleri, maalesef, sigorta şirketlerinin belirlediği katı kriterler nedeniyle birçok aracın poliçesinin oluşturulamaz hâle geldiğinden yakınıyorlar.

Ekonomik kriz nedeniyle vatandaşlarımız araçlarını yenileyemiyor, trafikteki araç yaş ortalaması da hızla artıyor. 2024 sonu itibarıyla araçların yaş ortalaması on dört yıl üç ay gibi yüksek bir orana ulaşmış vaziyette. İktidara buradan seslenmek istiyorum: Şimdi, tabii, niyet okuyuculuğu yapmak istemiyorum ama ağzınızı büzüşünüzden "Ömer" diyeceğiniz de belli. Birazdan önergemizi reddedeceksiniz ve muhtemelen, yine birazdan önergemize ilişkin kanaatlerinizi bildirirken, 2002 yılında Türkiye'de trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtlarının sayısının 8 milyon 655 bin olduğunu, bugün bu rakamın 31 milyon 301 bin seviyelerine çıktığını yani uçtuğumuzu, kaçtığımızı anlatacaksınız.

Değerli arkadaşlar, sıfır lüks araç talebinde, evet, patlama yaşanıyor; evet, bu sayıların içinde Meclis bahçemizdeki Audi araçları da sayabiliriz. 85 milyonluk Türkiye'de sadece küçük bir azınlık parasına para, zenginliğine zenginlik katıyor; bunlar neredeyse her yıl araçlarının modellerini yeniliyorlar. Lüks araç satan galeriler talebe, evet, yetişemiyorlar. Bir tarafta ucuz ekmek kuyrukları, diğer tarafta ise lüks araba kuyrukları.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

ERTUĞRUL KAYA (Devamla) - Tamamlıyorum efendim.

BAŞKAN - Lütfen Sayın Kaya, tamamlayın.

ERTUĞRUL KAYA (Devamla) - Bir tarafta "Bir daha elime geçmez." diye arabasına ailesinin bir ferdi, bir evladı gibi, göz bebeği gibi bakmak zorunda kalan milyonlarca vatandaşımız; diğer tarafta ise hurdaya ayrılması gereken araçlara binerek kelle koltukta yolculuk yapan vatandaşlarımız.

Değerli arkadaşlar, bir otomobilin 4 lastiği en az 12 bin lira, çok değil yedi yıl önce bu paraya ikinci el bir araba, araç pekâlâ alınabiliyordu; şimdi, aynı paraya arabanın dört lastiği... Hesap ortada, krizin büyüklüğü ortada. Daha dün ihalesi yapılan araç muayene istasyonlarındaki fahiş fiyatları da ayrıca konuşacağız, burada güya devlet kontrolünde... Bu konuyu da ayrıca konuşacağız, o da gündemimizde, ona da sıra gelecek, orada yaşananları da buradan milletimizle paylaşmaya devam edeceğiz.

Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum. (YENİ YOL ve İYİ Parti sıralarından alkışlar)