GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta'nın yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:51
Tarih:30.01.2025

GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT (Kars) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Şimdi, Leyla Hanım konuşuyor, gerçekten insan hayretle izliyor, hayretle de dinliyor; hayret etmemek mümkün değil. Şimdi, muhalefete diyor ki: "Yargıya müdahale etmekten vazgeçin." İnanılmaz bir şey ya! Ya, yargıya biz mi müdahale ediyoruz? Her gün gözaltına alınan biz, tutuklanan biz, coplanan biz, sürgüne giden biz; bir de yargıya biz müdahale ediyoruz öyle mi Leyla Hanım? Gerçekten hayret!

Bakın, bizim Siirt Belediye Eş Başkanımız bir dijital yayın organının sorumlu müdürü olduğu için yargılandı, ceza verdiler kumpasla; kumpasla ya, bu kadar açık. Yargıya kim müdahale ediyor? Siz, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, saray ortak çalışıyorsunuz; hangi belediyeye çökecekseniz onun dosyasını karıştırıyorsunuz, talimat veriyorsunuz, hızlandırıyorsunuz, arkasından kayyum atıyorsunuz. Hiç dosyası mı yok; Akdeniz'deki gibi hemen hızlı bir soruşturma açıyorsunuz, yine gözaltına alıyorsunuz, tutukluyorsunuz. Ya, tutuklama, gözaltı, bunlar istisna değil midir?

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT (Kars) - Toparlıyorum Sayın Başkan.

BAŞKAN - Buyurun.

GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT (Kars) - Bir de burada -ben hatırlıyorum- daha önceki kayyum atamalarını, Batman'ı, Mardin'i konuştuğumuzda yine Sayın Usta ne diyordu? "Siz de dosyası olmayan, yargılaması olmayanları belediye başkanı yapın." diyordu. E, ondan da var elimizde, onun da yerine kayyum atadınız; hukuksuzlukta sınır tanımıyorsunuz.

Bir de muhalefetin sözünü, eylemini beşinci kol faaliyeti olarak değerlendirmeyi reddediyorum. Bugün, beşinci kol faaliyeti, bizzat AKP eliyle, AKP trolleri tarafından örgütlendiriliyor ve toplumun, muhalefetin üzerine salınıyor; bunu da söyleyelim.