GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Son birkaç gündür Sabah gazetesinin özel olarak DEM PARTİ milletvekillerini hedef gösterdiğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:80
Tarih:09.05.2024

GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT (Kars) - Sayın Başkan, sayın vekiller; Meclisin ve Genel Kurulun dikkatlerine bir şeyi sunmak istiyorum: Son birkaç gündür Sabah gazetesi özel olarak da milletvekillerimizi hedef gösteriyor. Mersin Milletvekilimiz Perihan Koca, yaşamayan annesiyle beraber İzmir'de özel bir hastaneye gittiği ve orada bir hemşirenin adının Türkçe olması nedeniyle olay çıkardığı üzerinden hedef gösterildi; oysa ki Vekilimizin annesi yaşamıyor. Sonra bu haberi geri çektiler, yeni bir haber girdiler, "iddia" dediler.

Diğeri de, yine, İstanbul Milletvekilimiz Çiçek Otlu, şu anda tutuklu olan kız kardeşi üzerinden hedef gösteriliyor günlerdir. Bu, bazı gazetelerin, çukur medyanın alışkanlığı hâline geldi; algı yaratıp vekillerimizi hedef gösteriyorlar, sonra da işte AKP güdümündeki diğer medya da bu haberlerin üzerine atlıyor.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Buyurun tamamlayın.

GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT (Kars) - Buradan tekrar söylemek istiyorum, sizin de bu konuda en azından Divan olarak tutum almanızı beklediğimi de ifade etmek istiyorum.

Böyle mesnetsiz haberlerle milletvekillerimizin hedef gösterilmesini asla kabul etmiyoruz. Yalan yanlış haberler yaparak, algılar oluşturarak, manipülasyonlar yaparak bir odağa hizmet ettikleri, kirli emelleri olduğu çok açık ve net ama biz buradan söyleyelim: Milletvekillerimiz en başta emekçiye saygıyı ilke edinmiş vekillerdir, hiçbir yerde hiçbir emekçiye haksızlık yapmazlar; burada bütün Meclis çalışanları bizim milletvekillerimizin davranışını da tutumunu da bilir.

Diğeri de şu: İnsanların açlık grevinde olan insanlarla, cezaevinde olanlarla dayanışması suç değildir; bunu bir suç olarak göstermeyi kınıyorum, kabul etmiyorum.

Milletvekillerimiz yalnız değildir, yanlarındayız. Grubumuzu artık hedef almaktan vazgeçsin bu çukur ve çamur medyası. (DEM Parti sıralarından alkışlar)

Teşekkür ederim.