GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Yaşamını yitiren Cumhuriyet Halk Partisi İlkadım Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mahir Bak'a ve toplumun genelinde ama özellikle de genç nüfusta giderek yaygınlaşan intiharların failine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:79
Tarih:08.05.2024

MURAT ÇAN (Samsun) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Konuşmama geçirdiği trafik kazası sonrası dün yaşamını yitiren İlkadım Gençlik Kolları Başkan Yardımcımız, genç yol arkadaşımız Mahir Bak'a Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve partililerimize başsağlığı dileyerek başlamak istiyorum.

Evet, gençlerimizi kaybediyoruz. Toplumumuzun genelinde ama özellikle de genç nüfusta giderek yaygınlaşan intihar olgusu artık bir halk sağlığı sorunudur. Ruhsal bunalım ve intiharları ekonomik yıkım, işsizlik ve umutsuzluk tetikliyor. Her bir intihar vakasını kişisel sebeplere indirgemeye çalışmak, bu yıkımın sorumluluğunu siyaseten üzerinden atmaya çalışmak bu topluma yapılan en büyük ihanetlerden biridir; faili iktidardır.