| Konu: | Dualarının Erzincan İliç'teki tüm maden işçileri ve aileleriyle birlikte olduğuna ve ilaç bulamama sorununa ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 60 |
| Tarih: | 14.02.2024 |
REŞAT KARAGÖZ (Amasya) - Teşekkürler Sayın Başkan.
Dualarımız Erzincan İliç'teki tüm maden işçilerimiz ve aileleriyle birlikte.
Vatandaşlarımızın sağlık alanında yaşadığı en büyük sorunlardan biri de ülkemizde yaşanan ilaç yokluğu sorunudur. Son yıllarda döviz kurunun yükselmesiyle birlikte ilaç bulamama sorunu kronik hâle gelmiştir. Ömür boyu kullanılması gereken ilaçlar, kanser hastalarının ilaçları gibi hayati önem teşkil eden ilaçlar konusunda Hükûmetin bu kadar duyarsız kalması kabul edilebilecek bir şey değildir.
Ülke içinde ilaca erişim sağlayamayan vatandaşlarımız yurt dışından getirdikleri ilaçlara ev kirası öder gibi her ay para ödemektedirler. Taşovalı hemşehrimiz Fatma Yeter de bu konudan mağdur olan vatandaşlarımızdan yalnızca birisidir. Ömür boyu kullanmak zorunda olduğu ilaca nisan ayından bu yana erişim sağlayamamakta ve ilacı her ay kendi imkânlarıyla yurt dışından getirmektedir. Sağlık Bakanlığı yıllardır sürmekte olan bu soruna artık müdahil olmalıdır.
Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.