GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Saadet Partisi Grubu önerisi münasebetiyle
Yasama Yılı:2
Birleşim:51
Tarih:23.01.2024

AK PARTİ GRUBU ADINA MURAT ALPARSLAN (Ankara) - Sayın Başkan, çok değerli milletvekilleri; hepinizi saygıyla selamlıyorum.

AK PARTİ ismiyle müsemma adalet zemininde kurulmuştur ve kuruluş ilkelerinden en önemlisi yolsuzlukla mücadeledir. Hem AK PARTİ hem AK PARTİ iktidarları ilk günden itibaren terörle, teröristle, suçla, suçluyla, kara parayla, bireysel veya örgütlü kriminal eylemlerle, uyuşturucuyla her alanda topyekûn ve tavizsiz bir mücadele ortaya koymuştur. Bu mücadele, başta Sayın Cumhurbaşkanımız, hükûmetlerimiz, ilgili bakanlarımız, güvenlik güçlerimiz ve yargı mensuplarımızca "Devlette devamlılık esastır." düsturuyla amansız ve amasız yerine getirilmiştir. Sözde kimi uluslararası kuruluşların bu mücadelemizi sulandıracak birtakım raporlarına itibar edilmemesini arzu etmekteyiz.

Söz konusu önergede ismi geçen Ankara Milletvekilimiz, kıymetli bir devlet adamı ve milletin takdirini kazanmış, sevilen bir siyasetçidir. Nereden yapıldığı, niye yapıldığı belli olan sosyal medya hesaplarındaki bir haysiyet cellatlığı ve itibar suikastı üzerindeki asılsız ve mesnetsiz ithamların Meclis kürsüsüne ve Genel Kuruluna getirilmesi, bu Meclisin ve bu gazi mekânın mehabetine yakışmaz diye düşünüyoruz. Hem olayla ilgili kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş ve 23 ayrı dosyada ilgililer hakkında takibat yapılmaktadır ve ilgili sosyal medya hesaplarına dönük de hem erişimin engellenmesi hem de kaldırılmasına dönük 7 farklı sulh ceza mahkemesi kararıyla süreç talebimiz doğrultusunda karşılanmış ve sürmektedir. Bu anlamda, kendisinin de ifade ettiği gibi ve daha önceki Meclis Genel Kurulundaki konuşmasında da belirttiği gibi, olayla ilgili herhangi bir ilgisi, irtibatı, bilgisi, tanışıklığı kesinlikle yoktur, bulunmamaktadır ve hiçbir zaman da mümkün değildir.

Değerli arkadaşlar, bu süreç, yargıda taleplerimiz kabul edilerek devam ettiği hâlde, bir şekilde, beraatizimmetin asıl olduğunu kabul etmek ve her birimizin bu konudaki ithamlardan beri olmasını savunmak, bizlerin hem birbirimiz üzerinde hem de Meclisin vekilleri üzerinde bir haktır.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Buyurun.

MURAT ALPARSLAN (Devamla) - Ayrıca, yine, her birimizin lekelenmeme hakkının var olduğunun bilinmesi ve bu lekelenmeme hakkı üzerinden de sürece yaklaşılması en temel yaklaşımımız ve prensibimiz olmalıdır. Bu sebeple, AK PARTİ'nin, AK PARTİ iktidarlarının ve AK PARTİ mensuplarının her türlü suçla ve suçluyla mücadelesi ve her türlü terörle, teröristle mücadelesi tüm milletin takdirinde ve dünya kamuoyunun da bilgisindedir.

Bu sebeple, bu süreçlerdeki hassasiyetimizin bilinmesini arzu ediyor ve bu meselenin Gazi Mecliste görüşülüyor olmasını bile doğru bulmadığımızı ifade ediyor, yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)