GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Bursa Milletvekili Hasan Toktaş'ın 36 sıra sayılı 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin 16'ncı maddesi üzerinde şahsı adına yaptığı konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:45
Tarih:24.12.2023

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Erzurum) - Teşekkür ediyorum.

Sayın Başkan yani söyleyecek çok söz var ama uzatmayacağım. Bu konuşmalarla ülkemizin, Türkiye'nin hiçbir sorunu çözülmüyor. On yıllardır aynı konuşmalar yapılıyor ama bizim bu kürsüden "Ölümleri durduralım, çözüm..." demediğimiz gün yok. Yani iki cümle Kürtçe, Zazaca ya da Süryanice ya da Lazca konuşuldu diye insanlar ölmüyor; tam tersine, biz hamaset yaptığımız için, burayı yas evine çevirdiğimiz için, çözüm aramadığımız için şu anda acı çekiliyor, hepimiz acı çekiyoruz. Bu Parlamentonun görevi bir partinin diğerine parmak sallaması ya da siyaseten kutuplaştırması değil.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Sayın Danış Beştaş, lütfen tamamlayın.

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Erzurum) - Herkes kendi partisinin programına, ilkelerine göre çalışır, demokratik siyasetini yürütür, halk teveccüh gösterirse gerekli desteği alır. Demokrasi dediğimiz böyle bir şeydir ve bunu dile bağlamak, bunu başka başka şeylere bağlamak dışarıdaki linci, hamaseti, milliyetçiliği, ırkçılığı yükseltmekten başka hiçbir şeye yaramaz ve bu da bizim derdimize derman olmaz. Bizim derdimiz, bu sorunu çözmektir. Gelin, sağduyuyla bu meseleyi tartışalım.

Teşekkür ediyorum.