GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun sataşma nedeniyle yaptığı konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:41
Tarih:20.12.2023

LEYLA ŞAHİN USTA (Ankara) - Sayın Başkan, ekonomiden konuşacağız elbette ki, konumuz maliye, Bakanımız onun için bugün burada, bütün cevapları verecek. (DEM PARTİ sıralarından gürültüler)

SALİHE AYDENİZ (Mardin) - Siz savunamıyorsunuz daha.

LEYLA ŞAHİN USTA (Ankara) - Siz HDP Grubunuza sahip olursanız cevap vereceğim.

ÇİÇEK OTLU (İstanbul) - "HDP" değil, DEM PARTİ.

BAŞKAN - Sayın Şahin Usta, siz Genel Kurula konuşun.

LEYLA ŞAHİN USTA (Ankara) - Kendileri bu ülkenin tarihine laf attıkları için, bu konuları söyledikleri için bunlara cevap verdim, bir. Ekonomiyi konuşacağız tabii ki, kendi hatipleri konuştukları için cevap verdik, bunu anlamak lazım.

İkincisi: Ömer Bey, benim adımı çıkıp da meydanlarda savunmadı, Müslümanların hakkını savundu.

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU (Kocaeli) - Ha bire "Leyla Şahin" dedim, ha bire "Leyla Şahin" dedim.

LEYLA ŞAHİN USTA (Ankara) - O dönem yasaklarla okullardan atılan, işinden atılan insanların hakkını savunduysa buna kimse bir şey demez ama işine gelince 28 Şubata sığınmasın. Benim Kayseri'de hiçbir yurdun önünde fotoğrafım yok; olmadı, olamaz da; bu kadar.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT (Kars) - Var, var.

GÜLCAN KAÇMAZ SAYYİĞİT (Van) - Var, var.

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU (Kocaeli) - O fotoğraf gelir, merak etme.

LEYLA ŞAHİN USTA (Ankara) - Getir.

BAŞKAN - Lütfen sözlerinizi tamamlayın.

LEYLA ŞAHİN USTA (Ankara) - Getir de görelim.

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU (Kocaeli) - Tamam, gelir.

BAŞKAN - Evet, buyurun.

LEYLA ŞAHİN USTA (Ankara) - Bana attığı bu iftira ve yalan üzerinden, kesinlikle bu kürsünün dilini kötüye kullandığı için Sayın Ömer Faruk Gergerlioğlu'na Mecliste ceza verilmesini talep ediyorum çünkü çok alenen ve resmî olarak yalan söylemiştir. Benim böyle bir fotoğrafım yok, hiç gitmediğim, olmadığım yerle ilgili bir iftira atıyorsa bunun hesabını vermek zorundadır. (AK PARTİ sıralarından alkışlar, DEM PARTİ sıralarından gürültüler)

Ekonomi konuşacaksak önce kendi hatiplerinize ekonomiyi konuşmayı öğretin.

Teşekkür ederim. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)