| Konu: | 6/2/2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi için Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 1 |
| Birleşim: | 14 |
| Tarih: | 12.07.2023 |
ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU (Kocaeli) - Komisyon Başkanlığına soruyorum: Yanıltan bir kriterle hesap mı yapılır? Devlet vatandaşını kandırır mı? TÜİK'e yaptırılan sahte hesaplamalar 85 milyonun içine sinmiyor ve aklı almıyor. Sizin içinize siniyor mu? Çığırından çıkardıkları enflasyonun altında ezdikleri çalışanların yanında, özellikle emeklilerin hâli hiç umurunuzda mı?
Bugün, basın açıklamalarıyla sorunlarını gündem etmeye çalışan emeklilerin Ankara Ulus'ta yanındaydım. İstedikleri, uyduruk zamlar, ulufe değil, insanca bir yaşamdı. Zam üstüne zam yapılan, yetmeyip KDV artırımıyla halkın iliğine kadar sömürüldüğü bir ortamda emeklilerin hâli hiç umurunuzda değil mi? MTV'nin yüzde 100 artırıldığı bir ortamda emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılmasını vicdanınız kabul ediyor mu?