GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:6
Birleşim:83
Tarih:03.04.2023

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Siirt) - "Sürtük" lafına ilişkin... Millet düşmanlarına "Sürtük!" diyebilir mi bir Cumhurbaşkanı, ben soruyorum, soruyorum.

YILMAZ TUNÇ (Bartın) - "Sürtük" kelimesini kime karşı kullandı Sayın Başkanım? "Sürtük" kelimesini kime karşı kullandı?

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Kardeşim, Gezi'ye çıkan bütün kadınlara söyledi.

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) - Evet, Gezi'deki bütün kadınlar için söyledi.

BAŞKAN - Sayın Grup Başkan Vekilleri, güne iyi başladık, birbirimizi dinlemezsek anlayamayız.

YILMAZ TUNÇ (Bartın) - Polisi taşlayana karşı, dükkânları ateşe verenlere karşı kullandı.

SALİH CORA (Trabzon) - Vandallara karşı kullandı.

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Siirt) - Sayın Başkan, ben söz istedim...

BAŞKAN - Buyurun.

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Terör eylemleri gerçekleştirenlere karşı kullandı, arabasında silah taşıyanlara karşı kullandı.

BAŞKAN - Arkadaşlar, lütfen... Sayın Gündoğdu, lütfen...

Grup Başkan Vekilleri konuşuyor, onlar bir süre sonra anlaşacaklar.

Buyurun.

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Siirt) - Yılmaz Bey'in son beyanını çok talihsiz buluyorum, çok korkunç buluyorum ve bütün bu kadınlara, tüm kadınlara hakaret etti kendisi de.

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Ne alakası var ya?

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Siirt) - "Millet düşmanlarına bu sözler söylenebilir." ne demek ya? Bir Cumhurbaşkanı, kadınlara, maalesef çok korkunç bir nitelemeyle -tırnak içinde- "sürtük" lafını nasıl kullanabiliyor? Buna "Millet düşmanı" demek, ne demek, neyin ölçüsü? Küfretme hakkı mı var?

ALİ KENANOĞLU (İstanbul) - Kim karar veriyor?

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Siirt) - Kimdir millet düşmanı, buna kim karar veriyor? Böyle bir deyimi asla kabul etmiyoruz ve tüm kadınlar bu söze cevap verecek, en güçlü şekilde cevap verecek.