GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 6 yaşındaki çocuğun istismarına ve çocuklara yönelik istismarın önlenmesi için grupların vermiş oldukları önergelerin birleştirilerek görüşülmesine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:6
Birleşim:41
Tarih:20.12.2022

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Sayın Başkanım, biraz önce kürsüden yapmış olduğum konuşmada, 6 yaşındaki çocuğun istismarından sonra oluşan infiali, bu konuda partilerin kamuoyuna vermiş oldukları sözleri, Meclis araştırması komisyonu kurulmasına ilişkin hem partimizin içinde bulunduğu çabayı hem Sayın Özlem Zengin'in ifadelerini de hatırlatarak yeni yıla gitmeden önce yani "Bunu yapmadan nasıl tatile giriyoruz, nasıl gidiyorsunuz?" diye söylemiştim. Diğer itirazlarım saklı kalmakla beraber, Özlem Hanım, çalışmalarını tamamladıklarını, grupta imzaya açtıklarını söylemiş, yarına hazır olacağını söylemiş; daha doğrusu, kendisi beni aradı ve böyle bir bilgi verdi. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak önergemizi hazırladık, verdik.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Buyurun.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Diğer partilerin durumlarını da eğer öğrenebilecek olursak, çalışma takvimini planlarken -yarınki gündem malum, onu aramızda konuştuk- perşembe günü farklı farklı grup önerileri getirmek yerine, partilerin vermiş olduğu bu konudaki grup önerilerinin birleştirilmek suretiyle perşembe günü bu komisyonu kurabiliriz. Hem meseleye verdiğimiz önem, geçen hafta kamuoyuna verdiğimiz sözleri tutmuş oluruz hem de -araya bir on günlük, on iki günlük aranın girmesi- daha sonra farklı gündemlerin meselenin önüne geçmesine engel oluruz diye düşünüyorum. Biz hazırız, eğer diğer parti grupları bu konuda olumlu yaklaşıyorlarsa perşembe günü bunu yapalım. Sosyal medyada da -biraz önceki konuşmadan- "Ne oldu? Söz verdiniz, yapmıyorsunuz." gibi eleştiriler var; eğer yapacaksak bu haksız eleştirilere muhatap olmasın Meclisimiz.

Bunu ifade etmek için söz istemiştim.