| Konu: | Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 6 |
| Birleşim: | 36 |
| Tarih: | 12.12.2022 |
BÜLENT TURAN (Çanakkale) - Sayın Başkan, uzamasın diye, zapta geçmesi için söylüyorum. Dediği gibi değildir konu. Bir; "AK PARTİ bu işten sorumludur, kapatıyordur." iddiası ağır bir iddia ve külliyen reddediyoruz. Sonuna kadar arkasındayız.
ERHAN USTA (Samsun) - İktidarda AK PARTİ var diyorum, iktidarda AK PARTİ var.
BÜLENT TURAN (Çanakkale) - İkincisi, dedikleri gibi değil, önce Adalet Bakanlığının yani savcının bilgisi vardır, savcılık işleme başlamıştır, ondan sonra Aile Bakanlığına gelmiş.
ERHAN USTA (Samsun) - Niye bir şey olmamış o zaman iki yıldır Bülent Bey? İki yıldır niye sistem çalışmıyor? Cumhurbaşkanı bir talimat verse hepsi bir anda hâkim, savcı oluyor.
BÜLENT TURAN (Çanakkale) - Yani dedikleri gibi "Aile Bakanı niye görmedi?" değil, tam aksine, Adalet Bakanlığı, savcı görevini yapmış sonra ona gelmiş Sayın Başkanım. (CHP sıralarından gürültüler)