GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'ın yaptığı açıklaması sırasında Halkların Demokratik Partisine sataşması nedeniyle konuşması
Yasama Yılı:6
Birleşim:30
Tarih:06.12.2022

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Siirt) - Değerli milletvekilleri, Sayın Bülent Turan "Kendi grubu sahip çıkmıyor." diyor. Ya, eleştiri ve öz eleştiri mekanizmasını bilmeyenlere ne anlatalım?

BÜLENT TURAN (Çanakkale) - Güzel bir şey söyledim ya!

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Devamla) - Bu erdemi Sayın Turan herhâlde bilmiyor yani. Biz dedik ki, biz soru sorduk, fakat "iffet" kavramının kadınlar üzerinden kullanılmasını doğru bulmuyoruz, o da doğru bulmadığını söyledi ve atıfta bulundu.

BÜLENT TURAN (Çanakkale) - Tamam, iyi dedim ben de. İyi yaptın dedim.

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Devamla) - Tabii ki vekilimize sahip çıkarız.

BÜLENT TURAN (Çanakkale) - E, çık o zaman.

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Devamla) - Kobani konusunda da herkes biliyor, dünyanın bildiği bir sır var, Kobani size rağmen zafer kazandı, bunu asla unutmayın. (HDP sıralarından alkışlar) Kobani, halkların yönetiminde terörden kurtarıldı, o terör kim biliyor musunuz? Sizin desteklediğiniz IŞİD işgaline karşı oradaki bütün halklar direndi ve Kobani zafer kazandı.

Şimdi, sizin milletvekiliniz İYİ Partinin milletvekilini yoğun bakıma düşecek kadar darbediyor ve -biraz önce gazetelere düştü- "Ben özür dilemeyeceğim, bu tip şeyler olur." diyor, ona karşı hiçbir şey demeyenler gelip bize ahkâm kesiyor ya! Utanma duygusu kalmadı mı yeryüzünde? Ya, bugün, bu Mecliste bir milletvekili yoğun bakıma götürüldü -hangi parti olduğu önemli değil- ve -siz bırakın disiplin cezası vermeyi- "Özür dilemiyorum." diye ahkâm kesiyor. Bu nedenle, gerçekten, sözlerinizi çok vahim buluyorum.

Biz bunlara cevap veriyoruz ama yani bu kısıtlı sürede şunu da söyleyelim: Bizim her vekilimiz ne dediğini biliyor, meselenin gayet farkında ama Kürt meselesi üzerinden siz kendinizce yeni bir siyaset dili oluşturmaya çalışıyorsunuz; çiçekli, böcekli, sevgili ama altında ne kadar büyük bir düşmanlık olduğunu Kürtler iliklerine kadar yaşıyor. (HDP sıralarından alkışlar)