GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Cüneyt Arkın'ın vefatına ve Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü'ne ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:5
Birleşim:108
Tarih:28.06.2022

ALİ CUMHUR TAŞKIN (Mersin) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Bu sabah, vefatını üzüntüyle öğrendiğimiz Yeşilçam'ın efsane ismi Cüneyt Arkın'a Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Bilindiği gibi, 26 Haziran, Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü olarak belirlenmiştir. Hedef kitlesi gençler olan uyuşturucu kullanımı, dünyanın karşı karşıya kaldığı en temel sorunlardan biridir. AK PARTİ iktidarında uyuşturucuyla etkin bir şekilde mücadele edilmektedir. 2016 yılında uyuşturucu nedeniyle tutuklu, hükümlü sayısı 35 bin iken 2022 yılında 106 bin oldu, 2017 yılında uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 941 iken etkin mücadele sonucu 2021 yılında 234'e geriledi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğinde, uyuşturucuyla mücadelede temel hedefimiz, ülkemizi uyuşturucunun giremediği bölge hâline getirmektedir diyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.