GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 1915Çanakkale Köprüsü ile Malkara-Çanakkale Otoyolu'nun açılışına ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:5
Birleşim:69
Tarih:22.03.2022

İLYAS ŞEKER (Kocaeli) - Teşekkür ediyorum.

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; 18 Mart Cuma günü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla 1915Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu'nun açılışını yaparak tarihî bir ana şahitlik ettik.

1915Çanakkale Köprüsü, Seyit Onbaşı mermi figürleriyle birlikte 334 metreye ulaşan kule yüksekliğiyle dünyanın en yüksek kulelerine sahip asma köprüsüdür. Ayakları arasındaki uzunluğu cumhuriyetimizin 100'üncü yılına ithafen 2.023 metre olan köprü, toplam 4.608 metre uzunluğunda olup iki kıta arasındaki yolculuğu da bir saatten altı dakikaya düşürdü. 1915Çanakkale Köprüsü, bu cennet vatanı bizlere yurt kılan şehitlerimiz ile onları ziyarete gelen torunlarını daha kısa sürede buluşturacaktır.

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.