| Konu: | İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Dolmabahçe ve Çırağan Caddelerinde kestiği çınar ağaçlarına ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 5 |
| Birleşim: | 69 |
| Tarih: | 22.03.2022 |
BAKİ ŞİMŞEK (Mersin) - Sayın Başkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da, Beşiktaş sahili boyunca uzanan Dolmabahçe ve Çırağan Caddelerinde toplam 112 çınar ağacını kanser olduğu gerekçesiyle kesmiştir. Bu olay, başta çevre, tabiat, yeşil, doğa ve ağaç sevdalısı ülke insanlarımızı üzmüştür.
İstanbul sıradan bir şehir değildir; birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, dünyanın kalbi, Türkiye'nin ekonomi başkenti, 16 milyon insanımızın yaşadığı, doğasının ve çevresinin dikkatle korunması gereken emsalsiz, güzide bir şehrimizdir. Dolmabahçe ve Çırağan'da bulunan çınarlar ise herhangi bir çınar değildir; Abdülhamit Han'a, cumhuriyetin kuruluşuna ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e tanıklık eden, yaşayan en yaşlı ve en sessiz şahitleridir.
Bu ağaç katliamına sessiz kalan çevre örgütlerini de ben buradan daha sorumlu davranmaya, geçmişte bir tek ağaç için eylem yapanları, kesenler CHP'li olduğu zaman neden sessiz kaldıklarını açıklamaya davet ediyor, saygılar sunuyorum. (MHP sıralarından alkışlar)