GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ GÜVENLİK YÖNETMELİĞİ'NDEKİ "ÜZERİNDE SİYASİ BİR AMBLEM BULUNAN MATERYAL MECLİSTEN İÇERİYE SOKULAMAZ, MECLİSTE SİYASİ PARTİ PROPAGANDASI YAPILAMAZ." HÜKMÜNÜN DÜZELTİLMESİ GEREKTİĞİNE İLİŞKİN
Yasama Yılı:3
Birleşim:65
Tarih:13.02.2013

ABDULLAH LEVENT TÜZEL (İstanbul) - Sayın Başkan, dün Meclis Koruma Müdürlüğünün bir işgüzarlığıyla karşılaştık.

Evrensel gazetesi Parlamento muhabiri Sultan Özer'in çantası aranıp yanında bulunan Emek Partisinin "Kürt Sorunu" başlıklı broşürüne "Üzerinde amblem var." denilerek el konulmuştur. Bu muameleye gerekçe olarak da Meclis Güvenliği Yönetmeliği gösterilmiştir. Yani "Üzerinde siyasi bir amblem bulunan materyal Meclisten içeriye sokulamaz, Mecliste siyasi parti propagandası yapılamaz." gibi anlaşılmaz, izah edilmez bir maddenin yürütülmesi ve bir gazeteci ve bir siyasi partinin bu durumla karşılaşması kabul edilemez.

Milletvekili arkadaşlarımı barışa hizmet edecek bu broşürü incelemeye, Meclis Başkanı ve idare amirlerini de bu uygulamayı ortadan kaldırmak ve düzeltmek üzere göreve davet ediyorum.

Teşekkür ederim.

BAŞKAN - Teşekkürler Sayın Tüzel.