| Konu: | AK PARTİ Grubu adına konuşan hatiplerin 281 sıra sayılı 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 282 sıra sayılı 2020 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin sekizinci tur görüşmelerinde yaptıkları konuşmalarındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 5 |
| Birleşim: | 36 |
| Tarih: | 14.12.2021 |
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Aslında, tabii, iktidar partisi konuştuktan sonra muhalefetin söz almasına gerek yok ama herhâlde geleceğin iktidar namzeti olarak gördükleri için arkadaşlar, muhalefete muhalefet ettiler. Biz de Bülent Bey'in yaptığı gibi, bu eleştirilere kısa kısa cevap verelim.
Soy isimlerindeki uyumdan herhâlde, sadece 3 milletvekilimize; Sayın İbrahim Aydemir, Uğur Aydemir ve Kadir Aydın'a cevap vereceğim. Diğer eleştirilerde cevap vermeyi gerektirecek bir sataşma yoktu.
Şimdi, neden bahsettiğimizi görelim, şöyle göstereyim: "MTV'de (motorlu taşıtlar vergisinde) büyük indirim. Hangi araç için kaç lira vergi ödenecek?" Manşetlerde asla şöyle bir şey yok: "Yüzde 36 artacaktı, 25'e çekildi." yok, "Motorlu taşıtlar vergisine gelen zammın bir kısmı telafi edildi." yok. "Motorlu taşıtlar vergisinde büyük indirim." Bunu okuyan insan son ödediğimden az ödeyeceğim diye anlar. İndirim odur, fiyat iner. Demiyor ki "yüzde 25 arttı." "36 artacakken 25 arttı, Cumhurbaşkanımızdan jest." dese, dediğiniz gibi olur. Bu ahlaklı bir gazetecilik değil. Bu şeyden en çok muzdarip olan biziz, vallahi bizim yerimize konuşmuş gibi oldunuz. Başınıza bir kere geldi ve çok küçük geldi, ben baktım ve çok dikkat ettim, son derece de böyle üsluplu şekilde ama sizi rahatsız edecek boyutta mini bir linç. Biz onu iki gecede bir yaşıyoruz. Ama bu ülkede 3 trol ordusu kuruldu. Bu ordular sırasıyla Süleyman Soylu, Berat Albayrak ve Fahrettin Altun'undur. Bunların beşer bin, altışar bin trolü var; bunu bilmeyen yok bu camiada. Fahrettin Altun'un öyle trol orduları vardır ki ilk yirmi dakika benim adımla "hashtag" başlatıyor Polonya'daki hesaptan, robot hesaplardan, sonra kendi kendilerini siliyor, işi size bırakıyor. Bakın, burada yüz yüze baktığım iki genç arkadaşımın benim adıma başlattıkları "hashtag" soy ismime de küfrediyor: "CHP'nin özel bilmem nesi..." Bir hayvan ismi koymuş. "Tweet" atmışlar, sen gençlik kolları başkanlığı yapmışsın, birlikte milletvekilliği yapıyoruz, yahu yakıştı mı dedim. "Abi, vallahi, yukarıdan geldi, bizim danışman da atmış geçmiş, hakkını helal et." dedi bana. Şeyi bilmiyor musunuz? Bazı "hashtag"lere nasıl merkezî talimat geldiğini ben mi anlatayım size? Ha, bunu, tersine, bizim partimizin böyle bir organizasyonu falan filan yok, yapılırsa da ilk karşı çıkan olurum.
YAŞAR KIRKPINAR (İzmir) - Dolu, dolu.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Ama bakın, partinin yok ama etki tepki üzerinden...
İBRAHİM AYDEMİR (Erzurum) - Genel Başkan Yardımcınız Veli Ağbaba beni etiketlemiş, dün yapmış.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Bakın, trol ordumuz olsa pat diye çıkar ortaya ama size karşı bunu yapan muhalifler, gençler veya...
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Bitireceğim Başkanım.
BAŞKAN - Bir dakika, buyurun.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Olabilir, olabilir. Bunun kişilik haklarına saldırısı falan varsa; Yahu, Allah aşkına, "Bak, bu saray rejiminin sonu geliyor, geldiğiniz sandık sizi götürecek." dedim, dört gün "Özgür Özel darbe çağrısı yaptı." dediniz, hanginizi çevirsem "Valla ben başını izlememiştim." dediniz.
Şimdi gelelim, Sayın Hemşehrim Uğur Aydemir'e, "Doğal gazın dörtte 3'ünü karşılıyoruz." Örnek verdiğiniz ülkenin millî geliri 60 bin dolar, bizim 7 bin küsur dolar; adamın satın alma gücü 10 kat bizden fazla. Hadi karşılama doğal gazı, 600 liralık doğal gaz faturası 2.400 gelse asgari ücret sadece doğal gaz faturası... Mızrağı sokacak çuval kalmamış kardeşim, başka yolu yok, kim olsa böyle yapacak. Yoksa bir aile bütün gelirini doğal gaza verebilir mi? Senin dediğin hesaba göre, 600 lira gelen fatura 2.400 gelecek, 250 lira gelen elektrik faturası bin lira gelecek, asgari ücret 2.800 olacak.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Bitireceğim Sayın Başkanım.
BAŞKAN - İlk üç dakika hiç kapatmadık.
Buyurun.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Bitiriyorum Başkanım.
İkisinin toplamı 4 bin lira olacak, asgari ücret 2.800 olacak, siz de diyeceksiniz ki "Böyle." Öyle kötü yönetiyorsunuz ki başka bir imkân kalmıyor Sayın Başkan.
Sayın Kadir Aydın'ın söylediği sözlere o üslup dâhilinde verilecek her cevap zaman israfıdır. CHP'yi bir terör örgütünün desteklediğini söylemek bühtandır, izaha muhtaç değildir ama vicdandan varestedir. Yerel seçimlerden önce bir terör örgütünün kurucusundan mektup okutmak, bir terör örgütünün, 33 askerimizin kanı elinde olan birisine TRT'yi yollamak gibi bir acziyeti bile içine sindirmiş birisinin bu eleştirilerini sindirmiyoruz ama gerçekten, yapılan sözden de üsluptan da tiksiniyoruz. (CHP sıralarından alkışlar)
Teşekkür ederim.