2023-11-03 - 17:08
HEDEP’Lİ ÇİFTYÜREK’İN BASIN TOPLANTISI
HEDEP Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, İsrail-Filistin çatışmasının Orta Doğu'yu merkezine alan "koridor ve enerji savaşları"ndan bağımsız olmadığını söyledi.

HEDEP'li Çiftyürek, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Orta Doğu'yu merkezine alan Güney Batı Asya'da 30 yıla yakındır süren uzatmalı bir üçüncü dünya savaşının olduğunu iddia etti.

Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru'nun (IMEC), Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi'ne alternatif geliştirildiğini ifade eden Çiftyürek, "Bu proje, aynı zamanda batı ile doğu bloku arasında bir savaşa dönüştü. Doğu bloku, Çin'in küresel projesinin arkasında dururken batı bloku, Hindistan'ı Avrupa'ya bağlayacak olan proje etrafında odaklandı." dedi.

Türkiye'nin de Kalkınma Yolu Projesi'ni geliştirdiğine işaret eden Çiftyürek, "Hamas-İsrail savaşı, bu sözünü ettiğim koridorlar savaşından, enerji savaşından bağımsız bir savaş değildir. Bu nedenle savaşın sonuçlarına bakarken illaki sözünü ettiğimiz küresel aktörlerin bu cepheden hesaplarını mercek altına alarak bakmamız lazım." diye konuştu.