2012-12-06 - 15:06
AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ ÖZNUR ÇALIK'IN BASIN TOPLANTISI?
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık: "Her iki kadından birinin şiddete maruz kaldığı bir dünya fotoğrafını hep birlikte ortadan kaldırmamız gerekiyor. Erkeklerin bu konuda çok ciddi eğitime ihtiyacı olduğunu düşünüyorum."
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında THY'nin tüm uçuşlarında kayısı ikram edeceğini söyledi.

Çalık, Malatya'nın büyükşehir olduğunu hatırlatarak doğunun cazibe merkezi olmaya devam edeceğini ifade etti. Kayısının da Malatya ile özdeşleştiğini ve kentin önemli bir ekonomik ürünü olduğunu sözlerine ekleyen Çalık, Malatya'da 40 bin ailenin kayısı ile geçimini sağladığını, yılda 760 bin ton yaş kayısı üretildiğini, 315 kuru kayısının piyasaya sürüldüğünü belirtti.

Türk Hava Yolları'nın artık bütün uçuşlarında kaysı ikram edeceği bilgisini veren Çalık, THY'nin 94 ülkede 204 noktaya yılda 30 milyon yolcu uçurduğunu söyledi.

AK Partili Öznur Çalık, AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman'ın maruz kaldığı olaya ilişkin sorulan bir soruya şöyle cevap verdi:

"Hepimiz insanız; hepimiz farklı zaman ve zeminlerde maalesef hiç hak etmediğimiz tavır ve davranışlara maruz kalabiliyoruz. Kadınların, çocukların veya dezavantajlı grupların maruz kaldığı şiddeti ortadan kaldırmak için herkesin ortak mücadele etmesi gerekiyor. Ben diliyorum, Fatma Hanım'ın böyle bir hadisesi olmamıştır. Olduysa da bu hepimizin başına gelebilecek bir hadise. Maalesef psikopat erkeklerin yüzünden bütün erkekler zan altında kalıyor. Her iki kadından birinin şiddete maruz kaldığı bir dünya fotoğrafını hep birlikte ortadan kaldırmamız gerekiyor. Erkeklerin bu konuda çok ciddi eğitime ihtiyacı olduğunu düşünüyorum."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsmet İnönü ile ilgili sözlerini nasıl değerlendirdiği sorusuna Çalık, Malatya'nın ticarette, sanatta, siyasette çok ciddi insan yetiştirdiğini, devlet adamı kimliğiyle ülkeye iki cumhurbaşkanı hediye ettiğini belirterek, ''İsmet İnönü ve Turgut Özal, bizim cumhurbaşkanlığımızı yapmış ve ülke için mücadele etmiş insanlardır. 'Milli Şef' unvanı, İsmet İnönü'nün kendisi tarafından söylenip, yazılara, tarihe konu olmuştur. Başbakanımızın söylemek istediği hadise de Milli Şef ile ilgili unvandır. Kurtuluş Savaşı'nda verdiği mücadele için her zaman şükranlarımızı ifade ediyor ve rahmetle anıyoruz. Bizim değerlerimiz...'' karşılığını verdi.

Çalık, basın toplantısına katılan gazetecilere kayısı ikram etti.