2004-09-03 - 10:50
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANI BÜLENT ARINÇ, SİVAS KONGRESİ'NİN 85'İNCİ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA TÖRENLERİNE KATILACAK
TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın katılacağı törenler, 4 Eylül 2004 günü saat 09.00'da Tren Garı önünden Kongre Yürüyüşü ile başlayacak.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent ARINÇ, yarın (4 Eylül 2004 Cumartesi günü), Sivas Kongresi'nin 85'inci Yıldönümü nedeniyle Sivas Valiliği tarafından düzenlenen törenlere katılacak.

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın katılacağı törenler, 4 Eylül 2004 günü saat 09.00'da Tren Garı önünden Kongre Yürüyüşü ile başlayacak, saat 09.30'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından Hükümet Meydanı'nda kutlama törenleri ile sürecek.

TBMM Başkanı Arınç; aynı gün saat 11.00'de Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nde Kongrenin temsili canlandırılmasını izleyecek, Saat 11.30'da Müze Sergi Salonu'nda "Milli Mücadelede Sivas" konulu fotoğraf sergisini, saat: 11.45'de müze bahçesindeki "İlçeler Sergisi"ni, saat 12.30'da ise Buruciye Medresesinde düzenlenecek Divriği Ulucami ve Şifahanesi Taş Bezemeleri Sergisi'ni gezecek.

Aynı gün saat 14.00'de Valiliği, ardından Belediye Başkanlığı'nı ziyaret edecek olan Arınç, tarihi eserleri gezdikten sonra Ankara'ya dönecek.