2006-05-24 - 13:20
TBMM BAŞKANI ARINÇ, BAHREYN'DE ULUSAL MÜZE ile KURAN MÜZESİNİ ZİYARET ETTİ
TBMM Başkanı Bülent Arınç, Bahreyn'de Kuran Müzesi yetkililerine, müzede sergilenmek üzere İznik çinisi pano ile Kutsal Emanetler Kitabı'nı hediye etti.
Temsilciler Meclisi Başkanı Khalifa bin Ahmed al-Dahrani'nin resmi davetlisi olarak Bahreyn'de bulunan Arınç ve beraberindeki heyet,
Ulusal Müze ile Kuran Müzesini ziyaret etti.

Arınç, Kuran Müzesinde, Türkiye'nin Bahreyn Büyükelçiliği Müsteşarı Berlan Alan'ın eşi Farida Alan'ın, İslam saraylarındaki metal işleme eserlerden esinlenerek, ipek üzerine altın yaldız ve gümüşle işlediği koleksiyonunun yer aldığı sergiyi de gezdi.

Farida Alan, Arınç ile eşi Münevver Arınç'a, koleksiyonundan bir eseri hediye etti. Arınç da Kuran Müzesi yetkililerine, müzede sergilenmesi için İznik çinisi pano ile Kutsal Emanetler Kitabı'nı hediye etti.

Arınç, daha sonra, yapımı süren Bahreyn Finans Merkezini gezdi. Burada Arınç'a, finans merkeziyle ilgili sunum yapıldı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Khalifa Bin Ahmed Al-Dahrani'nin resmi davetlisi olarak geldiği Bahreyn'deki temaslarını tamamlayan TBMM Başkanı BülentArınç, Türkiye'ye hareket etti.

Arınç ve beraberindeki heyet onuruna öğle yemeği veren Al-Dahrani,Bülent Arınç'a, Bahreyn ziyareti süresince çekilen fotoğraflardan oluşan bir albüm hediye etti.

Arınç, kendisini uğurlamak için havaalanına gelen Al-Dahrani'yi Türkiye'ye davet etti. Al-Dahrani ise daveti memnuniyetle kabul ettiğini belirterek, en kısa zamanda Türkiye'yi ziyaret edeceğini söyledi.

Uğurlamada, Türkiye'nin Bahreyn Büyükelçisi Haldun Otman da hazır bulundu.

Arınç ile birlikte eşi Münevver Arınç, milletvekilleri Yüksel Coşkunyürek, Cemal Yılmaz Demir, İsmail Değerli ve Muharrem Doğan da Türkiye'ye hareket etti.