
TBMM Başkanı Mustafa Şentop gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından dost ve kardeş ülke Özbekistan’ın bu süreçte Türkiye’nin yanında olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Özbekistan’dan gelen sağlık ve arama-kurtarma ekiplerinin gece gündüz demeden fedakârca çalıştıklarını ifade eden Meclis Başkanı Şentop, “Kilis’te Özbek kardeşlerimizin canla başla çalıştıklarını, depremzedelerin yaralarını sarmak için çabaladıklarını bizzat müşahede ettim” dedi.
Dost ve kardeş Özbekistan’ın, Türkiye’nin en zor zamanlarında her an yanında olduğunu belirten Şentop, “Depremin başından bu yana destek ve dayanışma gösteren şahsınız ve kardeş Özbek halkına en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Görüşmede, ikili ve parlamentolar arası ilişkilerin yanı sıra küresel son gelişmeler de değerlendirildi. Türk Devletleri Teşkilatı başta olmak üzere, çeşitli bölgesel ve uluslararası kuruluşlar kapsamındaki çok taraflı iş birliği alanları da ele alındı.