2025-12-11 - 13:04
CHP'Lİ YONTAR’IN BASIN TOPLANTISI
CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Tekirdağ'ın Marmara fay hattına en yakın illerden biri olduğunu söyleyerek, depreme hazırlanmasının bir tercih değil, zorunluluk olduğunu belirtti.

CHP Tekirdağ Milletvekili Yontar Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, seçim bölgesi Tekirdağ'a ilişkin sorunları anlattı.

Tekirdağ'ın Marmara fay hattına en yakın illerden biri olduğunu dile getiren Yontar, Tekirdağ'ın depreme hazırlanmasının bir tercih değil, zorunluluk olduğunu, bugüne kadar devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının sadece yerel yönetimler vasıtasıyla ve dar kapsamda yürütüldüğünü ve hükümet desteklerinin yetersiz kaldığını iddia etti.

Bina envanteri, zemin etüdü ve ulaşım planı gibi başlıkların depreme karşı alınacak önlemlerde önemli yer tuttuğuna işaret eden Yontar, "Birinci derece deprem riski olan Tekirdağ için bu konularda bir çalışma olduğunu düşünmüyorum. Şehrimizde kaç binanın 2000 yılı öncesi olduğu, hangisinin taşıyıcı sisteminde problem bulunduğu, hangisinin güçlendirmeye ihtiyacı olduğu hala bilinmemektedir." diye konuştu.

Yontar, Tekirdağ vilayetinde su sorunun da yaşandığını, bu sorun çözümü için de yatırımların ivedilikle yapılmasını istedi.