2011-02-16 - 12:15
PAKİSTAN ULUSAL MECLİSİ BAŞKAN YARDIMCISI FAİSAL KARİM KUNDİ'NİN TBMM'DEKİ TEMASLARI...
TBMM Başkanlığının konuğu olarak ülkemizde bulunan Pakistan Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Faisal Karim Kundi ve beraberindeki parlamento heyeti, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Tevfik Ziyaeddin Akbulut ile görüştü.
TBMM Başkanlığının konuğu olarak ülkemizde bulunan Pakistan Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Faisal Karim Kundi ve beraberindeki parlamento heyeti, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Tevfik Ziyaeddin Akbulut ile görüştü.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Tevfik Ziyaeddin Akbulut " Pakistan bizim kardeşimizdir. Tarihten bu yana ilişkilerimiz hep olumlu oldu. Pakistan'da meydana gelen bir olumsuzluk, en ücra köyümüzdeki insanımıza kadar bizi üzmüştür. Geçen seneki sen felaketi nedeniyle Başbakanımız ülkenizi iki defa ziyaret etmiştir. Yaraları sarmak için çaba sarf ettik. Bugün sizi TBMM'de ağırlamaktan dolayı mutluyum" dedi.

Pakistan Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Faisal Karim Kundi, Akbulut'a sıcak karşılamalarından dolayı teşekkür etti.

Kundi, Türkiye halkının sel felaketindeki yardımını unutmayacaklarını, Pakistan-Türkiye arasındaki ilişkilerin ne kadar yakın olduğunun artık herkes tarafından bilindiğini; çünkü insanların bunu gözleriyle gördüklerini belirtti.

Daha sonra, Akbulut konuk heyet onuruna öğle yemeği verdi.

Pakistan Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Faisal Karim Kundi ve beraberindeki parlamento heyeti, 19 Şubat 2011 Cumartesi günü ülkemizden ayrılacak.

(12.15)