2026-05-11 - 14:23
CHP'Lİ ÖZÇAĞDAŞ’IN BASIN TOPLANTISI
CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, psikologların bir meslek yasasının bulunmamasının mağduriyet oluşturduğunu belirterek, yasanın yapılmasını talep etti.

Özçağdaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, psikologların mesleklerini icra ederken yaşadıkları sorunlara değindi.

Psikologların bir meslek yasasının olmadığını söyleyen Özçağdaş, "Bence Türkiye açısından büyük bir kayıp. Meclis açısından büyük bir sorun. Bunca yıldır bu kadar önemli bir meslek grubunun yasasının çıkamaması, psikologların devamlı talep etmesine rağmen her seferinde sonuç alınamaması ve üzülerek söylüyorum, engellenmesi nedeniyle Türkiye'de bugün psikologların bir meslek yasası yoktur." ifadesini kullandı.

Meslek yasasının bulunmamasının sonuçlarından da bahseden Özçağdaş, "TBMM çatısı altında umuyorum, bu dönem artık çözüleceğine inandığımız bir konu, meslek yasası. Meclis olarak çözmemiz gerekiyor. Yapılması gereken iş, 1219 sayılı Yasa'nın içerisine psikolog unvanının eklenmesi. Bir başka yapılması gereken iş meslek kanununun çıkarılması." dedi.

Farklı kurumlarda çalışan psikologların farklı statüde ve haklarla çalıştığını aktaran Özçağdaş, şöyle devam etti:

"Önemli bir kısmı psikolog unvanıyla çalışmıyor. Böyle anlatınca inanılmayacak gibi gözüküyor. Ama gerçekten yüz binlerce psikoloğun Türkiye'de yaşadığı şey bu. O yüzden artık buna tam olarak müdahale etmenin zamanı gelmiş de geçmiş durumda."

Özçağdaş'ın basın toplantısında, CHP Ankara Milletvekili Aylin Yaman ve 15 farklı ilden gelen psikologlar ile akademisyenler de hazır bulundu.