2013-12-03 - 10:10
TBMM GENEL SEKRETERİ NEZİROĞLU, TACİKİSTAN HEYETİ İLE GÖRÜŞTÜ
Tacikistan Parlamentosu Ekonomi ve Maliye Komisyonu heyeti, TBMM ziyaretinde ilk olarak TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu ile görüştü.
Tacikistan Parlamentosu Ekonomi ve Maliye Komisyonu heyeti, TBMM ziyaretinde ilk olarak TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu ile görüştü.

TBMM'de, parlamentolararası ilişkilerin geliştirilmesi için yoğun çalışmalar yapıldığını belirten Neziroğlu, "Parlamentolarda benzer sorunlarla karşı karşıyayız. Yasama ve denetim faaliyetlerinde benzer uygulamalar ya da sorunlar olabiliyor. Bunların çözümüne ilişkin farklı ülke tecrübeleri aydınlatıcı olabilir" dedi.

Meclis'teki faaliyetler hakkında bilgi veren Dr. İrfan Neziroğlu, "Teknolojiyi yoğun şekilde kullanıyoruz. Meclisi, Meclis TV de dahil cep telefonundan takip etmek mümkün. Sosyal medya hesaplarımız var ve şu anda twitter hesabımızın 300 bin takipçisi var. Oradan anlık olarak Meclis çalışmalarını paylaşıyoruz. Halk Günü uygulamasıyla, vatandaşlar Cumartesi günleri gelip Meclis'i gezebiliyor. İnternet üzerinden vatandaş görüşü almaya başladık. Zaman zaman sosyal projeler de yapıyoruz, bunlar da kamuoyunun ilgisini çekiyor. Engelliler ve çevreye yönelik?" şeklinde konuştu.

TBMM Genel Sekreterliği olarak Tacikistan heyetine yardım ve katkıya hazır olduklarını belirten Neziroğlu, konuk heyet için bütçe ağırlıklı bir program yapıldığını, ziyaret sonrasında da kendileriyle iletişim kurabileceklerini dile getirdi.

Tacikistan Ekonomi ve Maliye Komisyonu Başkanı Rajabov Safarali Khudoyorovich ise yaptığı konuşmada; Türkiye'nin Tacikistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olduğunu hatırlatarak; Türkiye ve Tacikistan'ın tarihi ve kültürel olarak da iki kardeş ülke olduğunu vurguladı.

Türkiye ve Tacikistan'ın, 1998'den bugüne parlamentolararası ilişkilerin geliştirilmesi için çaba gösterildiğini ve bir Dostluk Grubu da olduğunu hatırlatan Khudoyorovich, TBMM'nin bütçe tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirtti.