2016-06-29 - 12:22
HARP AKADEMİLERİ KOMUTANLIĞI'NDAN BİR HEYET TBMM'Yİ ZİYARET ETTİ
TBMM Genel Sekreteri Doç. Dr. İrfan Neziroğlu, Silahlı Kuvvetler Yüksek Sevk ve İdare Akademisi Komutanlığı'ndan gelen heyeti kabul etti.
TBMM Genel Sekreteri Doç. Dr. İrfan Neziroğlu, Silahlı Kuvvetler Yüksek Sevk ve İdare Akademisi Komutanlığı'ndan gelen heyeti kabul etti.

TBMM Genel Sekreteri Neziroğlu, kabulde yaptığı konuşmada, konuk heyeti TBMM'de görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Neziroğlu konuşmasına, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör olayını kınayarak başladı. Neziroğlu, "Terör uzunca bir süredir ülkemizin gündemi meşgul ediyor ama gerek TSK'nın gerekse emniyet güçlerimizin mücadelesi ile inşallah terörün sonu gelecektir. " diye konuştu.

Neziroğlu, terörle ortak mücadele yapılmadığı sürece terörün dünya gündeminden çıkmasının mümkün olamıyacağını ifade ederek "Maalesef şu anda terörün ortak bir tanımı dahi bulunmamaktadır. Dünyada kabul görmüş ve bütün devletlerin üzerinde uzlaştığı ortak bir terör tanımı yok" dedi.

Görüşmede kamu kurum ve kuruluşlarının arasındaki işbirliğinin önemine değinen Neziroğlu, kurumlar arasındaki işbirliğinin istenilen seviyede olmadığını dile getirerek, "Bu bazen kurumlarının tutuculuğundan kaynaklanabiliyor bazen de kurumun başındaki kişilerden kaynaklanabiliyor. Biz TBMM olarak net ifade etmek isterim ki her türlü tecrübemizi, bilgimizi ve birikimimizi paylaşmaya hazırız." şeklinde konuştu.

TBMM Genel Sekreterliği olarak Meclis'te gerçekleştirdikleri çalışmalara da değinen Neziroğlu, bu çalışmalardan bir tanesi olan halk günü uygulamasını uzunca bir süre önce başlattıklarını belirterek her hafta sonu Cumartesi günleri saat 11.00 ile 16.00 arasında bu uygulamanın gerçekleştirildiğini, vatandaşlara TBMM'yi görevlendirilen bir rehber eşliğinde TBMM Genel Kurulu dâhil tanıttıklarını söyledi.

Neziroğlu'nun konuşmasının ardından, Harp Akademileri Komutanlığı'ndan gelen heyete TBMM'nin tanıtımı, görev ve yetkileri ile ilgili Mili Savunma Komisyonu Yasama Uzmanı Mahmut Bülbül sunum gerçekleştirdi.