2026-09-27 - 23:13
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ'TAN İSRAİLLİ AŞIRILIK YANLISI GRUPLARIN MESCİD-İ AKSA'YA BASKININA TEPKİ
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrailli aşırılık yanlısı grupların Mescid-i Aksa'ya baskınına tepki göstererek, Mescid-i Aksa'nın kutsiyetini ve kutsal mekânların dokunulmazlığını hiçe sayan bu saldırganlığın hiçbir gerekçesi ve izahının olamayacağını belirtti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

"Soykırımcı Netanyahu ve çetesi, Mescid-i Aksa’yı hedef alarak hukuk tanımaz saldırganlığını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Mescid-i Aksa’nın kutsiyetini hedef alan, kutsal mekânların dokunulmazlığını hiçe sayan bu saldırganlığın hiçbir gerekçesi ve izahı olamaz.

İşlediği insanlık suçları nedeniyle 'İnsanlık Cephesi' karşısında yalnızlaşan Netanyahu, uluslararası toplum nezdinde de meşruiyetini yitirmektedir.

Tarih, bu barbarca politikaların sorumlularını unutmayacak.

İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın kutsiyetini ve Filistin halkının onurunu hedef alan bu saldırıları en güçlü şekilde kınıyorum.

İsrail yönetimi bilmelidir ki Kudüs’ün tarihi ve dini statüsünü hedef alan hiçbir dayatmayı kabul etmeyeceğiz."